To je to što me zanima!

Blizanke (2) spojene prsima će liječnici razdvajati devet sati

SAD: Sijamske blizanke Angelicu i Angelinu Sabuco liječnici bi trebali operirati i razdvojiti u utorak u bolnici u Stanfordu. Djevojčice (2) su spojene prsnim košem
Vidi originalni članak

Sijamske blizanke Angelicu i Angelinu Sabuco liječnici bi trebali operirati i razdvojiti u utorak u bolnici u Stanfordu, piše Huffington Post. Sestre su spojene prsnim košem, a dijele i jetru. No, svaka ima svoje srce, rebra i probavni sustav. Operacija je vrlo složena, a djevojčice će operirati više od 20 liječnika i medicinskih sestara. 

- Ovo je velika operacija koja bi trebala trajati devet sati, ali očekujemo da će obje sestre preživjeti - rekao je kirurg Gary Hartman. Dodao je kako će biti najopasnije dok djevojčicama budu razdvajali jetru jer bi obje mogle izgubiti puno krvi. 

Djevojčice su rođene na Filipinima, a odgojene u San Joseu kod San Francisca. Njihova majka Ginady Sabuco kaže kako je u sedmom mjesecu trudnoće saznala da nosi sijamske blizanke. 

- Pitala sam se: Bože zašto baš mi? Htjela sam samo da moje djevojčice žive normalno kao ostala djeca - kaže Ginady Sabuco. 

Liječnici očekuju kako će blizanke nakon operacije četiri dana biti na odjelu intenzivne njege, a nakon toga još tjedan dana bi trebale biti u bolnici.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • lovr 04.11.2011.

    neka im je dragi Bog na pomoci!!andjelcicima zelim svu srecu ovog svijeta!!

  • ladybug_1 01.11.2011.

    sretno cure..nadam se da cete za nekoliko dana uzivati u djetinjstvu kakvo svako dijete zasluzuje...majci puno hrabrosti i snage...najgore je nadam se iza nje...i za svih pocinje novi zivot....sretno i hrabro!

  • user_49141 01.11.2011.

    A što drugo reći nego SRETNO svima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare