To je to što me zanima!

Blizu Nove Gradiške policija uhvatila 18 ilegalnih migranata

Skupina je mješovita i slična prethodnim koje su pokušavale ilegalno ući u našu zemlju. Oni su privedeni na razgovor, koji još uvijek traje i vjerojano će se trebati vratiti nazad, kažu iz policije
Vidi originalni članak

Skupina koju je činilo 18 migranata za koje se pretpostavlja da su pod okriljem noći prešli rijeku Savu i iz BiH ilegalno ušli na teritorij Republike Hrvatske u petak ujutro otkrivena je na širem području Općine Nova Kapela, kod Nove Gradiške.

– Skupina je mješovita, ima starijih i mlađih i slična prethodnim koje su pokušavale ilegalno ući u našu zemlju. Oni su privedeni na razgovor, koji još uvijek traje. U ovom trenutku ne mogu reći dokle su oni došli, ali prema njima će se najvjerojatnije primijeniti Zakon o strancima i biti će im izdan nalog da se u određenom roku vrate u zemlju iz koje su došli u Hrvatsku. Još uvijek ne znam da li je netko od njih zatražio međunarodnu zaštitu ili azil – rekao je Damir Brezić, djelatnik za odnose s je javnošću PU Brodsko posavske, dodajući kako nije bilo nikakvih incidentnih situacija.

Doznajemo da je i ova skupina migranata otkrivena zahvaljujući dojavi mještana koji su primijetili kretanje nepoznatih ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 14

  • Alamo 29.05.2020.

    Učvrstiti granice! Hrvatska je na ruti prema Zapadu i bit će izložena sve vise i vise ovim “Ilegalcima “.

  • Borna.2 29.05.2020.

    Jel imaju dozvolu za napuštanje mjesta prebivališta?

  • skipi 29.05.2020.

    Kako migranti smiju ulazit ne legalno i još se pravo zalit........ Treba minirati granicu kao 91 godine.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare