To je to što me zanima!

Blokirane dionice Tehnike i IGH zbog glasina iz C.Gore

Splitski Konstruktor objavio je da imaju garancije za gradnju autoceste, no iz C. Gore kažu da bi se unatoč tome u pregovore mogli uključiti na jesen
Vidi originalni članak

Nakon novih glasina da će hrvatski građevinskoi konzorcij ipak dobiti posao stoljeća, dionice IGH i Tehnike u ponedjeljak su na burzi opet završile u pozitivnoj blokadi. Ujutro su odmah obustavili trgovanje dionicama IGH jer je skočila za više od 10 posto odnosno trgovalo se po cijeni od 2888 kuna, a slično je bilo s Tehnikom čija je posljednja cijena bila 1628 kuna.

GRCI I IZRAELCI NEMAJU JAMSTVA?

Izraelsko-grčki konzorcij navodno nije snizio cijenu gradnje autoceste Bar-Boljare u Crnoj Gori, a navodno nemaju ni bankovna jamstva za dionicu od Podgorice do Mateševa. Ministar prometa Andrija Lompar u petak je rekao da za ulazak Europske investicijske banke u projekt sada treba dati jedinstvenu ponudu za sve tri dionice. Dodao je da će to Grcima i Izraelcima ponuditi u ponedjeljak.
U međuvremenu je splitski Konstruktor objavio, piše Pobjeda, da su uspjeli dobiti bankovne garancije banke iz Kine za 'posao stoljeća', no za to nema službene potvrde. Glasnogovornica ministarstva prometa izjavila je za Jutarnji da nemaju potvrda da je hrvatski konzorcij osigurao jamstva. Dodala je da i propadnu pregovori s Grcima i Izraelcima, pregovori bi se nastavili s trećim ponuđačem, a da bi se pregovori s Konstruktorom mogli nastaviti tek na jesen.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • sapunar 26.04.2010.

    I neka uvede porez na zrak,ali u ove krimene ni taknut...

  • stari mudrac 26.04.2010.

    dajte više pohapsite majstore koji \"dižu cijenu\" konstruktoru i IGH, ništa neće biti od posla, sa CG se nemože ni duhan pošteno švercati.

Komentiraj...
Vidi sve komentare