To je to što me zanima!

Blokirani: Naša pobjeda znači kraj organiziranog kamatarenja

Miriam Kervatin istaknula je da njihova pobjeda na izborima znači imati instrument u ruci kako prisiliti Vladu i Sabor da implementiraju u hrvatsko zakonodavstvo presude Europskih sudova
Vidi originalni članak

Udruga Blokirani je u subotu u Zagrebu predstavila svoju listu kandidata za euroizbore, a nositeljica liste Miriam Kervatin istaknula je da njihova pobjeda na izborima znači imati instrument u ruci kako prisiliti Vladu i Sabor da implementiraju u hrvatsko zakonodavstvo presude Europskih sudova.

- To u kontekstu Ovršnog zakona znači zaustaviti organizirano kamatarenje koja FINA provodi nad građanima, zaustaviti devet milijuna doživotnih ovršnih postupaka - kazala je Kervatin na predstavljanju u Europskom domu.

Dodala je da to znači i da više nema državnog kamatarenja obrtnika koji je ugasio posao te otimanja njegove privatne imovine, oduzimanja imovine OPG-ovcima kojima je država dužna, blokade računa siromašnima, osobito ne radnicima koji su ostali bez posla ili umirovljenicima koji nemaju dovoljno ni za hranu.

- Nema više oduzimanja jedinog doma u ime nelegalnih kreditora iz Austrije kao niti blokade jamaca ili sudužnika jer njih europsko zakonodavstvo ne poznaje. Nema više samoposluge sa privatnih računa, uz pomoć FINE, nema više uzmem ti sve jer nisi platio kartu za parking i izbacim te na cestu iz doma zbog 20.000 kuna potraživanja - kazala je Kervatin.

Istaknula je da europska stečevina znači da nema više dražbi nad jedinim domom i ovrhe nad mjesečnim primanjima manjim od 600 eura mjesečno.

Ujedno, najavila je, svaki njihov europarlamentarac preuzet će na na sebe režijske troskove za deset siromašnih obitelji cijelo vrijeme mandata te troškove školovanja za desetoro djece.

Uz Kervatin, na listi dvanaest kandidata nalaze se Mario Strinavić, Marija Divić, Sarajko Baksa, Josip Jurčević, Jadranka Turk, Josip Tisovec, Miljenko Škalec, Ivica Smolčić, Ivan Hegeduš, Igor Govorčin i Iskra Maras-Jelavić.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Usora1 14.04.2019.

    ovim treba skinuti kapu do poda..............

  • Zagor-ac 14.04.2019.

    Mene je Hanžeković uz pomoć pokvarenu sutkinje blokirao za 6 kuna kamata iako sam raćun platio. Sutkinja je pronašla da nisamnapisao mjesec na koji se odnosi uplata duga i platio sam račun dvaput ina kraju me je sve koštalo 1.600 kuna pa vidite kakva je to domovina i kak im je stalo do njezinih građana trebaju nas samo za izbore a poslije ko nas hebe!

  • bezgresnica 14.04.2019.

    NIje to kraj nego početak druge faze: dugovi se prodaju "agencijama" za naplatu potraživanje koje imaju pravo psihički i fizički maltretrati dužnika i njegovu familiju pa čak i djecu a nemožeš im ništa osim uzeti pušku i ... gadove.

Komentiraj...
Vidi sve komentare