To je to što me zanima!

Bludničio je nad vozačicom? Pohotni policajac dobio otkaz

Bivši policajac Darko Blašković (45) optužen da je bludničio nad vozačicom koju je zaustavio u listopadu 2013. kod Duge Rese. Javnost je isključena iz rasprave
Vidi originalni članak

Nisam kriv, rekao je bivši policajac Darko Blašković (45) optužen da je bludničio nad vozačicom koju je zaustavio u listopadu 2013. na cesti kod Duge Rese. Sudac Općinskog kaznenog suda u Zagrebu Zorislav Kaleb na zahtjev oštećenice i okrivljenog isključio je javnost s rasprave.

- Pitao me možemo li se nekako dogovoriti te mi rekao "Ja sam čovjek od avanture". Vratio mi je prometnu i vozačku dozvolu jednom rukom, a drugom rukom mi je prešao preko međunožja. Onda mi je rekao "Valjda sam barem to zaslužio" – prepričala je u svom iskazu tužiteljstvu vozačica. 

Ona je te noći s društvom krenula starom cestom prema Crikvenici, a kada je njihov automobil zaustavila policijska ophodnja, napuhala je 0,75 promila. Razgovor s policajcem tada je postao poprilično lascivan, odnosno insinuirao je kako se s njim može sve dogovoriti. Iako je prvo pomislila kako traži novac, tvrdi da je vrlo brzo shvatila kako policajac zapravo od nje traži seks

Nakon što joj je prošao rukom preko međunožja, šokirana je pobjegla  u automobil. Prijateljima je vrlo brzo ispričala kako je tekao razgovor s policajcem te su svi skupa dva sata poslije otišli u policijsku postaju prijaviti pohotnog policajca. On je lani u svibnju dobio otkaz u policiji i sada je nezaposlen.

Kako je pisao Večernji list, premda je protiv policajca na Općinskom sudu u Karlovcu u roku od mjesec dana podignuta optužnica, sud u Karlovcu postupak nije niti započeo. Osam mjeseci sud nije zakazao niti ročište za potvrđivanje optužnice koja je na kraju potvrđena tek u srpnju 2014. Spis je na kraju odlukom Vrhovnog suda u travnju ustupljen Općinskom kaznenom sudu u Zagrebu, što znači da na sudu u Karlovcu u devet mjeseci nije bila zakazana niti jedna rasprava.

Tvrdi da nije dirao vozačicu

Na ispitivanju u tužiteljstvu policajac Darko Blašković  tvrdio je kako nije dirao vozačicu. Tvrdio je kako je vozačici nakon prvog alkotesta, kada joj je količina alkohola u krvi bila malo veća od dozvoljene, rekao neka se malo odmori sa strane. Nakon pola sata drugi put joj je dao alkotest i tada je alkohol bio u dozvoljenim granicama.

- Odlučili smo je pustiti i ne oduzimati joj vozačku. Nisam je dirao, već sam joj samo vratio vozačku – pravdao se na ispitivanju u tužiteljstvu koje je za njega u optužnici predložilo kaznu od osam mjeseci zatvora. Predmet protiv Blaškovića samo je jedan od ukupno 246 spisa koja su s karlovačkog Općinskog suda prebačena na Općinski kazneni sud u Zagrebu.

Idi na 24sata

Komentari 85

  • pewpewkv1s 23.05.2015.

    Znači neka tamo pijana osoba prijavi policajca zbog nečega (riječ protiv riječi) koja je moguće i izmišljena i on bez ikakvih dokaza dobije otkaz?! A kad taj isti policajac pronađe osobu koja je počinila nekakvo kazneno djelo ne može protiv njega podnest prijavu bez dokaza?? Uostalom gdje je bio kolega koji je s njim radio ili nije radio? I tko je uopće dopustio da policajac radi sam u patroli kad je zakonima i pravilnicima o policijskim postupanjima propisano da moraju biti minimalno dva policijska službenika kod postupanja u prometu, jedan koji vrši kontrolu a drugi zaštitu?! Ovaj naš zakon majke mi nema smisla !

  • prosvijetljena 23.05.2015.

    Da sam ja prijavila svakog tko mi je okolo naokolo ili direktno nudio seks ili bih ispala drolja ili bi njih 40 tak bilo u zatvoru. Muškarci će ponudit i pitat a sad hoću li ja pristat druga je stvar. Inače sam časna i poštena udata žena i majka a ova vozačica je ispala ne znam odakle. Jadna seljanka

  • Kopular 23.05.2015.

    Od svih EU država hrvatska policija je prva po kaznenim djelima u svojim redovima, prva. Toliko kaznenih djela u raznim područjima nema niti jedna policija, niti jedna. Statistika koju nam prezentira min. Ostojić je napuhana lažima i cjelokupni rad policije je najgori u EU. Baš kakvo nam je i gospodarstvo, najgore u EU. Sad čitam da nam je takvo i visoko školstvo, pa kamo to Hrvatska ide, kamo ju to vode hrvatski političari?

Komentiraj...
Vidi sve komentare