To je to što me zanima!

Boje se izaći iz kuće jer ih u dvorištu vrebaju zmije

U Balguši kraj Zagreba u šikari žive zmije koje ulaze u dvorišta obližnjih kuća. Stanari se boje otvarati vrata i prozore i pustiti djecu da se igraju
Vidi originalni članak

Po ovoj vrućini u vrtu sam u gumenim čizmama. Bojim se da ću naletjeti na zmiju.  Našla sam ih u vinogradu, u travi, u vrtu. Bila je dugačka 60-ak centimetara. Susjeda se boji otvoriti drvenu kuću, kaže Barica iz Gornjih Levaka u Blaguši nedaleko od Zagreba. I drugi susjedi su u strahu. Prozore imaju zatvorene da im se zmije ne uvuku.
- Vidio sam jednom riđovku u dvorištu. Nije mi baš bilo svejedno. Prije nije bilo toliko zmija. Zadnjih godina ih je više, možda zato jer više ne viđamo ježeve koji su ih tamanili - kaže susjed Stjepan.
Pronašli su u kokošinjcu dvije crne zmije, bijele na trbuhu. Mještani se boje gdje će i kada opet naletjeti na njih. Pregledavaju dvorište prije nego na njega izađu djeca. Stručnjaci, pak, kažu kako se ne treba bojati.
- To je vjerojatno neotrovni guž. Ako sretnete zmiju u prirodi, nemojte paničariti, pustite ju da ode svojim putem. Neće vas napasti bez razloga. Njen plijen su miševi i štakori, ono što prenosi bolest. Zmije su korisne i ne treba ih zatući. Samo ju premjestiti dugačkim štapom - kažu na Veterinarskom fakultetu.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • bosnia_80 16.06.2009.

    udružiti se i počistiti šikaru..i još tuđu:) halo, to je privatni posjed, svetinja! dođe čovjek iz njemačke i sve ih u paketu tuži za naknadu štete...zbog neovlaštenog krčenja njegove šikare!

  • user_33498 16.06.2009.

    pa neka netko pokosi tu šikaru.. nek se boje i dalje.. fkt korki kaj ne znaš da je anakonda viđena neki dan u Manduševcu..ccc

  • svi_smo_doma 16.06.2009.

    Čujte ovo: vrebaju ih zmije! Čekaju iza vrata da zaskoče ukućane, ha, ha, ha.... Možda se spuštaju i niz dimnjak...

Komentiraj...
Vidi sve komentare