To je to što me zanima!

Bolesne 75-godišnjake su strpali u ćelije u Remetincu

Policajci su u 6 sati ujutro banuli na vrata para te 75-godišnjake Maru i Antu Grčić strpali u 'maricu' i iz Splita ih još uvijek snene odvezli u Remetinec
Vidi originalni članak

Ante Grčić mora odslužiti dvije, a Mara godinu i pol zatvora zbog pokušaja ubojstva Stipe G. Njihova kći Mira Preosti kaže da je presuda dvojbena jer je otac ranio susjeda kad je ih je ovaj napao u njihovu domu. Svađi je prethodio dugogodišnji imovinski spor. A usprkos procjeni sudskog vještaka da bi Ante u zatvoru mogao umrijeti i njegovu zahtjevu da ga tamo ne voze, policajci su 75-godišnji par odvezli u Remetinec. Prije tjedan dana došli su u 6 sati ujutro i strpali ih u “maricu”. Odvođenje nisu najavili ni rodbini ni odvjetniku. Grčićima su rekli da ih vode na razgovor te da ne trebaju uzimati osobne stvari.
- Tata me nazvao, rekao da je policija došla po njih i u tom se trenutku veza prekinula - ispričala je kći Mira i dodala da su ih policajci odvezli do Dugopolja, prebacili u drugo vozilo i krenuli za Zagreb. Antu su odmah smjestili u zatvorsku bolnicu, a suprugu u Remetinec. Nekoliko dana poslije i Maru su prevezli u bolnicu.

ANTE IMA RAK, A MARA ČEKA OPERACIJU ŽELUCA
Ante Grčić ima rak kože, gotovo je nepokretan otkad je pretrpio moždani udar, a pati i od psihičkih smetnji. Sudski je vještak rekao kako bi u zatvoru mogao i umrijeti, pa ga u Remetincu nisu ni zadržali nego su ga odmah odvezli u zatvorsku bolnicu. Antina supruga Mara ima teži oblik dijabetesa, oštećenja srca i krvnih žila, a mora i na operaciju želuca. Nju su u zatvorsku bolnicu odvezli nakon što je nekoliko dana ipak provela u remetinečkom zatvoru.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • Ambrozina 18.05.2008.

    Pustiti da te ubiju ili ubiti? Ako izaberes ovo drugo ides u buksu! U cemu je razlika? Sramota da se covjek ne smije ni obraniti od ubojica i napasnika! A ubojice, silovatelji, lopovi i kojekakva mafija slobodno secu uokolo! Policija, srami se!

  • Pargarka 18.05.2008.

    jao jao nama nižoj klasi.Ako se napravi nešto veliko i opasno slobodan si ako stari ljudi pokušaju da se brane u svojoj kući odu u zatvor. Pa zar u te pretrpane zatvore trpati i te starce4 koji su ionako u kučnom pritvoru.

  • Hacker-ri 18.05.2008.

    Bolest nije opravdanje pokusaju ubojstva !!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare