To je to što me zanima!

Bolje da su poklonili: Na divlje odlagalište bacili tonu hrane

Tona lubenica, rajčica i paprika završila je na divljem odlagalištu u šumi, nekoliko kilometara od centra Virovitice. Građani Virovitice šokirali su se prizorom u šumi
Vidi originalni članak

Mnogi Hrvati dva puta će razmisliti prije nego što kupe kilu nekog voća i povrća. S obzirom na cijene, hrana je postala luksuz. Zbog toga su građani Virovitice šokirani prizorom koji ih je zatekao u šumi.

Kamioni su iskrcali tonu voća i povrća na divlje odlagalište

Naš čitatelj kaže kako mještani iz okolnih kuća već danima skupljaju odbačene namirnice za koje kažu da su u dobrom stanju. Svi se slažu kako nije normalno bacati toliku količnu hrane koja je još iskoristiva.

Na hrpi su bile i posude s deklaracijom tvrtke Brana d.o.o. Voditelj hladnjače te tvrtke ističe da je to uobičajen postupak i kako godišnje skladište 150.000 tona voća i povrća. Dodaje da je logično da se nešto od toga i pokvari pa se baci.

Tvrdi kako ne zna gdje točno kamioni Flore VTC odvoze njihove namirnice.

Direktor Flore Željko Iharoš također tvrdi kako nije upoznat s time da se hrana baca u šumu. 

Gradonačelnik Ivica Kirin potvrdio nam je kako je u izradi plan i projekt kanti za odlaganje biorazgradivih tvari.

Idi na 24sata

Komentari 176

  • I AM PHOTOMAG by NIKON 29.09.2013.

    Sad ja pitam vas koji ste komentirali nisam čitao sve objave,no nadam se da čete se složiti samnom u potpunosti; Dali je to ekološka katastrofa bacati tako bio otpad u šumu u tim količinama na jednom mjestu o kojem nitko ne brine??? Dali bi sad građani trebali podnijeti protiv državnih institucija tužbu za opče opasnu radnju,dovođenja u opasnost života i tjela??? Dali smo mi toliko opušteni da smo se dali zaj..avat od svih u državi i bojati se istih??? Dali mislite da nam previše gladnih u svijetu,mislim i na hrvatsku koji bi ovo pojeli s guštom??? Dali se je sad več trebala i crkva oglasit??? NEZNAM NEMAM VIŠE RIJEČI VIDJEVŠI OVO SAMO DA IH SRAM MOŽE BITI I NEK SI J... MATER JER NEMAJU SVI 8.000,00 KN PLAČU.

  • lourdes_1 28.09.2013.

    Mogli su prodati za kunu.Kako su se tvornice prodavale za kunu.

  • lourdes_1 28.09.2013.

    Neznam zašto me ovo asociralo na onu priču kad je Bog rekao Hrvatu: Ispunit ću ti jednu želju, ali pod jednim uvjetom, bilo šta da poželiš dobit ćeš, ali će tvoj susjed dobiti duplo. Hrvat se mislio, mislio, al nikako da smisli, kaže, ako tražim kuću, susjed će dobit dvije...I dopusti mu Bog da razmisli do sutra.Sutra dođe Hrvat Bogu i kaže:Neka mi krepa krava.

Komentiraj...
Vidi sve komentare