To je to što me zanima!

'Bolje je da imaju dvije mame ili dva tate nego da žive u domu'

Ministar smatra da bi djeca u početku možda bila šikanirana, ali da društvo treba mijenjati, a ne posustajati u evoluciji zbog nekih desnih, radikalnih stavova
Vidi originalni članak

Ministar branitelja Fred Matić u intervjuu za Slobodnu Dalmaciju rekao je da djeca trebaju obitelj i kako misli da bi bila sretnija da se o njima brinu dvije žene ili dva muškarca nego da žive u domu. 

- Možda bi u početku bila šikanirana, ali društvo treba mijenjati, a ne posustati u evoluciji zbog nekih desnih, radikalnih stavova, dodao je Matić.

On je prvi ministar iz SDP-a koji je izrekao vrlo jasan stav o najspornijem pitanju za LGBT populaciju. Naglasio je da je to njegov osobni, a ne stav Vlade koja ga još nije definirala. 

Za razliku od njega, resorna ministrica Milanka Opačić je suzdržana jer se, kako je objasnila, boji da bi djecu homoseksualaca hrvatsko društvo stigmatiziralo, piše Jutarnji list

Očekuje se da će se Zakon o registriranom (životnom) partnerstvu na prvom čitanju u Saboru naći do kraja ove godine, a trebao bi riješiti statusna i materijalna pitanja istospolnih parova.

>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista

Idi na 24sata

Komentari 896

  • carinha 12.11.2012.

    dobra ideja, potpisujem :))

  • Lusty Longjohn 20.07.2012.

    kad bi naišao na nekog normalnog homofoba koji bi logično objasnio neke stvari možda bi i poslušao, ali na žalost riječ je uglavnom o teškim poremečenim ličnostima, nesigurnim, iskompleksiranim i izgubljenima. Podržavam svakako izjavu ministra

  • ZoromSigur 20.07.2012.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 0 lakih opomena i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare