To je to što me zanima!

Boljkovac: Glavaš i Šeks su potpuno kontrolirali Osijek

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bivši ministar unutarnjih poslova posvjedočio je kako ni predsjednik Tuđman nije imao kontrolu nad Osijekom. Žalio se zato i Yasushiju Akashiju
Vidi originalni članak

Na suđenju Branimiru Glavašu i ostalima za ratne zločine nad srpskim civila u Osijeku 1991. svjedočio je bivši ministar unutarnjih poslova Josip Boljkovac (89). On je rekao da u Osijek 1990. i 1991. nije ni dolazio jer je imao puno povjerenje u tadašnjeg načelnika osječke policije Josipa Reihla Kira. Potvrdio je da su vodeći ljudi u Osijeku tada bili Vladimir Šeks i Branimir Glavaš te da predsjednik Franjo Tuđman nije imao kontrolu nad tim gradom. Tvrdi i da postoji zapisnik gdje se Tuđman požalio tadašnjem šefu UNPROFOR-a Yasushiju Akashiju da gubi kontrou nad Osijekom. Kazao je i kako je nakon ubojstva Reihla Kira 1. srpnja 1991. htio pokrenuti istragu i uhititi odgovorne, no već je sljedeći dan smijenjen s mjesta ministra.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Zlatko76 10.02.2009.

    Nije ni čudo da je Glavaš podnio prijavu protiv Boljkovca jer je Boljkovac bio pravedan Ministar i zato je i bio kratko u ministarskoj fotelji jer nije odgovarao ni tadašnjoj HDZ-ovskoj vlasti. U samom startu 91 je vidio kud to sve ide i odlučno bio protiv toga pa su ga smijenili i plasirali gluposti o njemu da je komunjara i šta ja znam šta sve ne. Tako to ide u našoj državi. Pošten čovjek nemože biti ministar.

Komentiraj...
Vidi sve komentare