To je to što me zanima!

Bolnica izdavala račune za mrtve i tako krala novac?

Božica Bandula tvrdi da je njezin otac umro 18. lipnja, a bolnica u Dugoj Resi fakturirala je datum 5. kolovoza. Tako su dva mjeseca liječili mrtvaca
Vidi originalni članak

Inspekcija HZZO-a još je prije tri godine utvrdila niz nepravilnosti u radu Specijalne bolnice za produženo liječenje Duga Resa. Izdavanje računa za lažno liječenje već umrlih osoba, fakturiranje lijekova i potrošnog medicinskog materijala dobivenih iz donacije kao i onih koji uopće nisu korišteni u liječenju, neopravdane hospitalizacije te izmišljene medicinske obrade, samo su dio tih nepravilnosti. No do danas nitko nije odgovarao. Bolnica je samo dobila pisane opomene i obvezu da se isprave nepravilnosti. No kaznena prijava nikada nije podnijeta i cijeli slučaj se držao podalje od očiju javnosti.
- Moj otac je umro 18. lipnja 2007., a na izlaznoj fakturi stajao je datum 5. kolovoza. Fakturirano je oko tisuću kuna za prijam mog oca u bolnicu i brojne preglede kojih uopće nije bilo. I danas me boli srce kad se toga sjetim - rekla je Božica Bandula za Slobodnu Dalmaciju. Ravnateljica bolnice Herta Belobrajdić (HDZ) nije željela ništa komentirati bez nazočnosti svog odvjetnika.

Idi na 24sata

Komentari 12

  • freespirit 04.10.2009.

    I sto jos ima novoga ? stara bolest..koju cak i djeca znaju.

  • miroljubiv 03.10.2009.

    U Japanu bi se ubili bezbroj puta za ovolike propuste da obrane svoju čast.trebalo bi sve Japance ubuduće poslije Dubrovnika vodit Milinoviću da se uvjere da se ovdje može živjet i bez časti i dalje ostat ministar.Ličani su časni i pošteni ljudi,ili naš ministar više nije ni Ličanin otkad službuje u Zagrebu?

  • tejo 03.10.2009.

    kradu oni od živih i od mrtvih. ja neznam ko tog milinovića krkana drži i dalje usprkos svemu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare