To je to što me zanima!

Nije šala, liječnici su ozbiljni: 'Nužno nam treba krv djevica'

Iako zvuči bizarno, bolnica u Kini traži krv djevojaka starih između 18 i 24 godine koje se nikada nisu upuštale u seksualne odnose potrebna za istraživanje HPV-a
Vidi originalni članak

Sveučilišna bolnica za istraživanje raka u Kini izazvala je zgražanje javnosti kada je oglasila potrebu za krvlju djevica! 

Iako zahtjev zvuči nevjerojatno bizarno, bolnica je pojasnila kako im je krv djevojaka starih između 18 i 24 godine koje se nisu upuštale u seksualne odnose potrebna za istraživanje humani papiloma virusa, odnosno HPV-a, piše Huffington Post

Liječnici: Krv djevica nam je nužno potrebna

- Naš postupak u skladu je sa međunarodnom praksom. Krv djevica koristi se kao negativna kontrolna supstanca u istraživanjima u vezi sa HPV, jer žene koje nisu imale seksualne odnose imaju vrlo mali rizik da se zaraze - objasnila je glasnogovornica bolnice Guan Juiping te dodala da su riječi ''seks'' i ''djevica'' bez ikakve potrebe privukli preveliku pažnju. 

Oglasili su se i liječnici i istaknuli kako je krv djevica nužno potrebna u liječenju HPV-a. 

Javnost osudila oglas, ali je 50-ak mladih žena ipak dalo krv

Bez obzira na stručne razloge, javnost je osudila ovakav čin, a neki korisnici društvenih mreža postavili su pitanje kako je moguće da se za znanstvena istraživanja traži samo krv žena, a ne i muškaraca. 

No ima i onih koji vjeruju bolnici i spremni su donirati traženo pa se 50-ak mladih žena odazvalo pozivu i darovalo krv.

Idi na 24sata

Komentari 79

  • zloča21 22.09.2013.

    provjeravaju li liječnici ili sestre prije vađenja krvi jesu li djevojke stvarno djevice? ili im vjeruju na riječ? :D

  • MirkoMaroš 18.09.2013.

    bola oce djecu guzit doktori

  • Živorad 18.09.2013.

    Čudo da baš traže žensku krv ima i muških djevica.

Komentiraj...
Vidi sve komentare