To je to što me zanima!

Bolnica za sokole: Kraljevski tretman za ljubimce kraljeva

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Bolnica Souq Waqif u katarskoj Dohi jedna je od najboljih u regiji. No nije to bolnica za ljude, već bolnica s najboljim tretmanom za česte ljubimce u regiji-sokole
Vidi originalni članak

Sokoli su vrlo čest "kućni" ljubimac u zemljama Perzijskog zaljeva kao što su Katar i Ujedinjeni Arapski Emirati. Još od antičkih vremena, sokolarstvo je bilo vrlo popularno i cijenjeno, a samim time sokoli obožavani. Diljem Zaljeva i dan danas je tako, a s obzirom na bogatstvo tamošnjih stanovnika ne čudi način na koji svoje sokole tretiraju.

POGLEDAJTE VIDEO: Pregled sokola u bolnici

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video


Doha je tako domaćin najbolje bolnice za sokole. Ondje se sokolima pruža bogat raspon tretmana, od lijepljenja otpalog perja, preko endoskopije, sve do liječenja repsiratornih problema, vrlo čestih u vrste.

Bolnica je vrlo brzo postala vrlo tražena i to ne samo od Katarana, već od žitelja svih zemalja Zaljeva i drugih vlasnika sokola.

U bolnici također postavljaju čipove i putovnice, kako vlasnici sokola ne bi bili u strahu da će ostati bez svojih vrijednih ljubimaca.

Cijena čitavog pregleda obično je oko 30 američkih dolara, a najniže cijene samih sokola kreću se oko 70 dolara, a mogu doseći i nekoliko stotina, ovisno o vrsti.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • dacki004 23.07.2015.

    Diglo se jato gorskih ptica, diglo se jato sokolova, Nježno ih mati pogledom prati, nježno im govori. Sinovi moji, uzdanice moje, čuva vas majka sokolova, Nad vama bdije hrvatska mati, ne da vas nikome. Hrvatska mati me rodila, hrvatska zemlja othranila, Hrvat sam bio i Hrvat ću biti, živjela Hrvatska. Sinovi moji, uzdanice moje, čuva vas majka sokolova, Nad vama bdije hrvatska mati, ne da vas nikome, Nad vama bdije hrvatska mati, ne da vas nikome. Diglo se jato gorskih ptica, diglo se jato sokolova, Letite djeco domovini mati, letite slobodno, Nad vama bdije hrvatska mati, ne da vas nikome.

  • zer00 23.07.2015.

    postoji sokol koji je dostigso cijenu od 100 000 €.. ne morate se ni pitati tko ga je kupio..

Komentiraj...
Vidi sve komentare