To je to što me zanima!

Bolničar je silovao pacijenticu: Dobio je tri i pol godine zatvora

Žena (28) se liječila od alkoholizma, a bolničar (32) ju je stalno nagovarao na seks. Nije se mogao pomiriti s odbijanjem pa ju je pozvao u jednu od soba i silovao
Vidi originalni članak

Bivši bolničar u Neuropsihijatrijskoj bolnici u Popovači T. Š. (32), kojeg je državno odvjetništvo teretilo za silovanje pacijentice, osuđen je nepravomoćno na tri i pol godine zatvora. 

Pacijentica (28) lani se liječila u spomenutoj bolnici zbog alkoholizma. Bila je na odjelu u više navrata, a ležala je i na internom odjelu gdje je radio T. Š.. Pacijentica je izjavila kako joj se bolničar više puta nabacivao i tražio intimnost, ali ona ga je odbijala. U noćnim satima, 20. veljače 2011. godine, odveo ju je u tzv. sobu 1. na internom odjelu namijenjenoj VIP bolesnicima. U sobi ju je primio za ruke i uvukao u kupaonicu gdje ju je pritisnuo uz zid, skinuo i silovao. Žena je odmah prijavila silovanje.

Silovatelj, koji je oženjen i ima troje djece, nakon toga je otišao na bolovanje, a onda je sporazumno raskinuo radni odnos s bolnicom. Osuđeni T.Š. ima pravo žalbe.

Idi na 24sata

Komentari 102

  • ISTINITE_PRIČE 19.10.2012.

    Kaže stara poslovica: "Gdje ima dima, ima i vatre" Tip se napalio, umočio i to je to. Očito je njemu mjesto na nekom odjelu i tu priča završava! I nemojte samo blebetat, bolnica, nije kriv, pacijentica alkoholičarka i ta sranja. Istražni postupak je obavljen. U takvim slučajevima se obvezno uzima bris vagine i pimpača i veoma lako i brzo se utvrdi jel bilo umakanja ili ne. Bez toga NEMA osude! Dakle, kriv je! Treba dobiti otkaz i trajnu zabranu rada kao zdravstveni djelatnik!

  • leo@ 19.10.2012.

    Ovakve su stvari svakako za osudu,i slozio bi se sa tim da ovog covjeka ne poznajem i da nisam upoznat sa cijelim slucajem...naime ovdje se radi o zeni koja je vec treci ili cetvrti put povratnica psihijatriske bolnice ljecena ovisnica o alkoholu,dala je nekoliko izjava prilikom policijskog istrazivanja i sve su bile kontradiktorne,nisu nadjeni nikakvi tragovi nasilja nad istom u obliku masnica i slicno niti je provedenim ljecnickim pregledom utvrdjeno ono za sto ga je optuzila...nemili dogadjaj nije se zbio u noci nego u 17 h posljepodne kad je najveca koncentracija ljudi od posjeta,ljecnika itd...svi svjedoci govore u prilig optuzenog i nema nikakvih materijalnih dokaza za ono za sta ga se tereti...pitam se samo hoce li mu se dozicni novinar koji je ovo napisao ispricati kada vrhovni sud ponisti ovu presudu???

  • zelot 18.10.2012.

    Zanimljivi kriteriji hrvatskog krivosuđa. Ovaj dobio 3 i pol godine, a onaj serijski silovatelj za silovanje hendikepiranog dječaka samo dvije.

Komentiraj...
Vidi sve komentare