To je to što me zanima!

Boluje od raka, a tjeraju je da se vrati natrag na posao

Dubravka Prgomet (48) zbog raka pluća jedva dolazi do daha. I dalje radi u osječkoj bolnici kao čistačica jer u HZZO-u misle da je sposobna
Vidi originalni članak

Iako se već dvije godine liječi od karcinoma pluća, Dubravku Prgomet (48), samohranu majku troje djece iz Osijeka, HZZO je “skinuo” s bolovanja i poslao na posao. Odluku da je teško bolesna Dubravka, čistačica u osječkoj bolnici, sposobna za posao u HZZO-u, donio je predsjednik invalidske komisije i vještak dr. Kalman Vančura. On je vidio sve njene nalaze u kojima piše da je nesposobna za fizički rad, no ipak je odlučio vratiti je na posao.
- Rekao mi je da, obzirom na to da tumor nije metastazirao i da nisam invalid, nemam pravo više biti na bolovanju ni dobiti mirovinu. Ostala sam šokirana jer mi liječnici govore da je čudo što sam živa. Karcinom koji imam ne može se operirati. Pronašli su ga u vrlo ranoj fazi i nakon dvije godine kemoterapija uspjeli su ga zaustaviti. No ako se aktivira mogu živjeti još nekoliko mjeseci. Ne mogu raditi jer nemam snage, teško dišem, brzo se umaram i  imunitet mi je jako loš - kaže Dubravka, kojoj su svi specijalisti rekli da mora u mirovinu.
- Rekao je da mi bolnica pronađe prikladno radno mjesto, no oni su se na to samo nasmijali. Izašli su mi ususret i dali mi da čistim dva ureda. Uspijem raditi pola sata, a onda sat i pol dolazim do daha. Trebala bih biti sretna jer imam plaću, no ogorčena sam jer HZZO nema osjećaja za teške bolesnike - zaključila je Dubravka.

HZZO:LIJEČNIK MOŽE POGRIJEŠITI
Ako gospođa Prgomet misli da je rješenje nepravedno, pozivam je da se žali na rješenje. Nitko ne kaže da doktor vještak ne može pogriješiti i to neće biti prvi put da se osiguranik žali na rješenje. Je li u ovom slučaju dr. Vančura odlučio pravilno ili ne, ne mogu to reći, kaže Ilija Ćurić, predstojnik područne službe HZZO Osijek.

Idi na 24sata

Komentari 9

  • šamar 26.11.2008.

    ja jednostavno ovo ne mogu komentirati!!!!!!

  • bu_peppa 26.11.2008.

    Gospođo draga, zato netko zdrav je na bolovanju umjesto Vas.

  • alesiaj 26.11.2008.

    Na žalost jako je teško biti malen u raspadjućem sustavu...čudi me što ljudi i sindikati nisu već odavno otišli na ulice..mi sve samo gledamo i gutamo, gutamo..dok nama samima ne dođe do grla, a onda jedan lijepi dio nas počini samoubojstvo, okrivljujući sebe jer se nije snašao u ovoj gomili sra..,.

Komentiraj...
Vidi sve komentare