To je to što me zanima!

Bombaš u invalidskim kolicima osuđen na šest godina zatvora

Ji Zhongxing (34) digao je ruke u zrak da bi privukao pažnju u pekinškoj zračnoj luci i aktivirao eksplozivnu napravu u srpnju ove godine. Ozlijedio je sebe i policajca...
Vidi originalni članak

Pekinški sud osudio je bombaša u invalidskim kolicima na šest godina zatvora. 

Ji Zhongxing (34) iz Shangdonga aktivirao je eksplozivnu napravu na aerodromu u srpnju ove godine, piše CNN

Eksploziv je bio u zelenoj platnenoj vrećici na kojoj su bili kineski simboli za osvetu. Kako bi prošao osiguranje sakrio je vrećicu u gaćeDok su ga policajci pokušavali nagovoriti da se preda prebacivao je eksploziv iz ruke u ruku. Prije nego što je aktivirao napravu podigao je ruke u zrak i mahao kako bi privukao pažnju. Ozlijedio je sebe i policajca.

Napad kao prosvjed zbog brutalnosti policije?

Istraga je otkrila da je prosvjedovao jer je ostao paraliziran nakon što su ga policajci brutalno pretukli 2005. godine. Ji je 2006. godine na blogu napisao kako su ga policajci napali u Dongguanu nakon što je na motociklu doveo ozlijeđenog prijatelja. Tražio je odštetu. Iz policije tvrde kako to nije istina već da je i sam stradao na motociklu. 

Ipak, policija iz Dongguana isplatila mu je 16.290 dolara (92.200 kuna) 2010. godine. 

Muškarac u kolicima aktivirao bombu na aerodromu

Idi na 24sata

Komentari 4

  • Arweni@ 18.10.2013.

    Mi bismo od Kineza mogli štogod i naučiti. Događaj se dogodio prije par mjeseci, a već je pala i osuda. Kod nas bi to trajalo barem koju godinu.

  • POTPEC 17.10.2013.

    Bezvezna osveta. Ako ga je policija napravila invalidom i isplatila mu odštetu onda je triba izvršiti osvetu na tim isti policajcima, a ne na aerodromu na kojem je bio nedužni narod. Za to nu je i mala kazna, ja bi mu da bar 1o godina.

  • Ahileja 17.10.2013.

    Unesrećiti druge da bi skrenuo pažnju na sebe, to je kukavičluk.

Komentiraj...
Vidi sve komentare