To je to što me zanima!

Boras ponudio ostavku nakon sudske osude u Hrvatskoj

Ministar unutarnjih poslova Županije Zapadnohercegovačke Zdravko Boras pred Općinskim sudom u Splitu nepravomoćno je osuđen na godinu dana zatvora s rokom kušnje od tri godine
Vidi originalni članak

Općinski sud u Splitu nepravomoćno je 26. studenog osudio Zdravka Borasa uvjetno na godinu dana zatvora uz tri godine kušnje zbog kaznenog djela prijevare te će, ukoliko ova presuda postane pravomoćna, morati u roku od šest mjeseci uplatiti u državni proračun blizu 95.500 kuna, za koliko je oštetio Hrvatsku.

Borasa je optužnica teretila da je istodobno primao invalidsku mirovinu iz Hrvatske od veljače 2015. do kraja travnja 2016., iako na nju nije imao pravo jer je istodobno bio zaposlen kao ministar u MUP-u Zapadnohercegovačke županije.

Boras je, prema priopćenju, stavio svoj mandat na raspolaganje Vladi ŽZH-u te poručio kako ne želi otežavati poziciju ovoj instituciji iako se ne osjeća krivim.

 - Unatoč dubokom uvjerenju u moju nevinost koju ću u spomenutom postupku i dokazati, a s ciljem zaustavljanja medijskih nagađanja te objektivne štete koju trpim osobno, kao i moja obitelj i institucija javne vlasti koju obnašam, ovim putem stavljam svoj mandat u Vladi Županije Zapadnohercegovačke na raspolaganje - rekao je ministar unutarnjih poslova ŽZH-a Zdravko Boras.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • EUROPE5 05.12.2019.

    Ovaj je iz satora izasao.

  • 05.12.2019.

    Nikad ne priznati. Cinjenice govore jedno on drugo

  • Velečasni 1 05.12.2019.

    Banja Luka je nekada bila glavni trgovački centar za bilo kakve diplome. To je bila uhodana industrija- kupovina kojekakvih diploma.

Komentiraj...
Vidi sve komentare