To je to što me zanima!

Borba s vatrom: Buknuo veliki šumski požar kod Primoštena

Prema zadnjim informacijama izgorjelo je nešto više od tri hektara trave, niskog raslinje i dio borove šume. Požar je buknuo u petak prije 18 sati na brdu Jelinjak
Vidi originalni članak

Veliki šumski požar buknuo je u petak nešto prije 18 sati na brdu Jelinjak kod Primoštena. Na terenu su brojne vatrogasne snage koje se bore s vatrenom stihijom. ŠibenikIN piše da je na terenu 41 vatrogasac s 15 vozila. Pišu i da je prema zadnjim informacijama izgorjelo nešto više od tri hektara trave, niskog raslinje i dio borove šume. 

POGLEDAJTE VIDEO: Požar kod Primoštena

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Idi na 24sata

Komentari 13

  • Kor - Jan - Dar 06.09.2016.

    Ne znam da li je moja malenkost manjina, ako me ipak zanima, što na protupožarnoj zaštiti rade u HR Šumama. Državnoj firmi sa otprilike 8000 ljudi. Kako stoji stvar sa odžavanjem postoječih, izgradnjom šumskih puteva, , sa organizacijom dojavno motrilačke službe, sanacijom divljih deponija otpada koji su uvijek potencijalna opasnost a kojih nije da nema pogotovo po Dalmaciji,, primjenom novih protupožarnih tehnologija kao što su sustavi nadzornih kamera,, sa nadograđenim pametnim protupožarnim nadzornim softwerom IPNAS koji automatskim zvučnim signalom, uz prilagodljivi alarm, detektira nastanak dima i požara u otvorenom prostoru,, a koji inače košta oko 3 miliona eura za 60 motrilačkih jedinica??? Da li rade i što u HR Šumama rade na biološkoj prevenciji šumskih požara??Da li tamo znaju da npr čempresi najlakše odoljevaju šumskim požarima,, što je dokazano u praksi,,, pa bi čempresi mogli biti sađeni kao svojevrsni prirodni protupožarni zid,,,,,,,,,,, Ili su čelnicima Hrvatskih Šuma zanimljivi jedino BONUSI i ostali načini umakanja ruku u pekmez ,,,, a sveukupnom pučanstvu i građanstvu hrvatskome ipak, što obečavaju ludom radovanu Zoki i Plenki ili jedan o drugomu,,,, s kim će Zoki ak u Dvore Banske dojde prvo zaratiti,dal sa Srbima, Mađarima, Slovencima,, Bosancima, Crnogorcima, EU,,,,,,, ili možda svima zajedno odjedamput.

  • Christian Ritter 16.04.2016.

    tek je pola 4. mjeseca a oni vec poceli

  • tamo neko 16.04.2016.

    Zašto npr. u Bayernu gdje ima tolko šume nema tolko, pa skoro nikada šumskih požara?! Zato što nisu kreteni kao Hrvati pa da uništavaju sve i bacaju svugdje smeće.

Komentiraj...
Vidi sve komentare