To je to što me zanima!

Borba za život: Majka i kći (1) oboljele od raka u isto vrijeme

SAD: Keziji Fitzgerald (27) iz Massachusettsa su liječnici u siječnju dijagnosticirali limfom. U svibnju je saznala da i njezina kćer ima tumor te da mora na operaciju
Vidi originalni članak

Keziji Fitzgerald (27) iz Massachusettsa liječnici su u siječnju dijagnosticirali Hodgkinov limfom i to osam mjeseci nakon što je rodila kćer Saoirse. Taj je dan na svojem blogu nazvala "Dan 'D' - nova mama, novi tumor..." U  svibnju su i njezinoj kćeri liječnici dijagnosticirali rak. 

- Kada su mi liječnici rekli da sam bolesna, šokirala sam se. Bojala sam se bolesti. No krenula sam na kemoterapije i odlučila sam je pobijediti. Druga opcija ne postoji - kaže Kezia. No onda se razboljela i Saoirse koja sada ima 15 mjeseci. Njoj su dijagnosticirali neuroblastom, najčešći embrionalni tumor dječje dobi. 

- Nisam mogao govoriti, samo sam plakao. Sjedili smo zajedno i grlili jedni druge - kaže Mike Fitzgerald, Saoirsein otac za CBS.

Nakon kemoterapija Kezijin tumor je oslabio, no Saoirse će morati na operaciju i transplantaciju matičnih stanica.

- Liječnici su nam rekli kako djeca dobro reagiraju na kemoterapije i nadamo se najboljem. Osim toga Saoirse je borac kao i ja. Znatiželjna je, voli učiti i ne dozvoljava da ju bilo što pobijedi - kaže Kezia i dodaje kako su ih bolesti zbližile. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • andeo_vrag 18.08.2011.

    srce malo :(

  • konan23 12.08.2011.

    Obadvijema želim brz oporavak držim vam palčeve da što prije ozdravite SRETNO!!

  • Plavusa131 12.08.2011.

    Drzim palceve da ovo sto sada prozivljavaju uskoro postane samo ruzna proslost koja se nikad vratiti nece!Sretno x2!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare