To je to što me zanima!

Borbe na zemlji ne jenjavaju, pobunjenici se morali povući

Iako Zapadne sile tvrde da su oslabile Gadafijeve snage, još traju borbe u Ajdabiyji i Misrati. Pobunjenici su pokušali osvojiti Ajdabiyju, ali su morali prekinuti akciju
Vidi originalni članak

Libijski pobunjenici našli su se u 'pat poziciji' s Gadafijevim snagama oko grada Ajdabiyje u petak popodne. Francuski i britanski avioni bombardirali su u noći na petak mete na istoku grada. Nakon napada pobunjenici su pokušali napasti Gadafijeve snage, ali morali su se povući. Grad je danima opkoljen, a ulice su prazne, piše BBC. Gadafijeve snage svako malo pucaju. 

Zapadne snage počele su bombardirati mete prošli tjedan kao bi spriječile Pukovnika da napada civile. Iako vjeruju da su oslabili njegove snage, borbe u Misrati i Ajdabiyji ne prestaju. 

Ovih dana NATO će od Amerikanaca preuzeti vodstvo u napadima. Barack Obama inzistira da njegova zemlja ne treba nastaviti s vođenjem akcije. NATO planira da će misija zabrane zone leta trajati 90 dana. Misija zabrane leta, pod pokroviteljstvom UN-a i koju su u četvrtak potvrdile članice NATO-a, uključivat će desetke borbenih zrakoplova iz 28-članog Sjevernoatlanskog saveza. Kanadski general Charles Bouchard trebao bi zapovijedati NATO-ovim operacijama.

Britanci objavili snimke uništenja Gadafijevih tenkova

Britansko ministarstvo obrane je objavilo fotografije na kojima se vidi kako njihovi projektili gađaju i uništavaju Gadafijeve tenkove. Britanski bombarderi su uništili tri libijska tenka. No budući da im je ostalo malo goriva morali su prekinuti napad  pa je druga patrola uništila još tri tenka. 

Idi na 24sata

Komentari 16

  • DaDo7_2 26.03.2011.

    "Narode moj, oni koji vas vode oni vas i zavode. Oslobađaju vas da bi vas porobili." Ništa novo do današnjeg dana. Povijest nije učiteljica.

  • eurodiesel 26.03.2011.

    šta je ovaj nabio taj nož na pušku...kao da će u borbu prsa o prsa...kožni visak se na bajoneti još sjaji...nova koža, skladište neko palo haha ,))

  • Daco_1 26.03.2011.

    da mi imamo naftu nas bi ameri isto napali jebiga takav ti je horoskop kad imaš ćorbu

Komentiraj...
Vidi sve komentare