To je to što me zanima!

Bore se godinama: Strasbourg će presuditi smrdi li Jakuševec

Europski sud za ljudska prava rješava slučaj obitelji Turković koja se žali zbog širenja smetlišta. Turković je u tužbi naveo da se odlagalište otpada opasno približilo njegovoj kući
Vidi originalni članak

Sve ide preko naše odvjetnice, kratko nam je jučer rekao Daniel Turković. Nije bio voljan komentirati tužbu koja je po hitnoj proceduri uvrštena na Sud za ljudska prava u Strasbourgu.

S odlagalištem otpada Jakuševec Turković se bori već godinama. Na sve njegove apele kako se ovo odlagalište otpada značajno proširilo zbog lošeg upravljanja te im se približilo na samo 350 metara od kuće, domaće su se institucije oglušile. Nisu pomogli ni Turkovićeva pozivanja na studije u kojima stoji da postoji značajan rizik da zbog odlagališta dođe do ekološke katastrofe i zagađenja vode.

A kad nisu htjeli slušati i nešto napraviti domaći sudovi i nadležna tijela, Turković je angažirao odvjetnički ured Horvat i podigao tužbu na Sudu za ljudska prava u Strasbourgu. Kako piše telegram.hr, u tužbi su se požalili kako su podnijeli prijave svim nadležnim državnim tijelima: MUP-u, Ministarstvu prostornog uređenja i Ministarstvu poljoprivrede, te da niti na jednu prijavu nisu dobili odgovor. Zato smatraju da je na njihovu štetu prekršena Konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda. Sud za ljudska prava nedavno je uvrstio njihov slučaj u proceduru kao prioritetan.

Odvjetnicu Horvat jučer nismo uspjeli dobiti.

 

Idi na 24sata

Komentari 33

  • DuranDuran 11.10.2016.

    Uvijek me zanimalo kaj vi ,koji ovak zdušno komentirate Jakuševčane, mislite kad odlažete svoj otpad ? Siguran sam da ni neznate gdje je to famozno odlagalište ni kak izgleda ni kak smrdi ni kaj se događa kad na ogromnu hrpu nabacate svoj otpad, infektivni , nuklearni, građevinski......ma sav otpad iz Zagreba i okolice. Kad bi pred vaša vrata Čistoća skipa samo dva kamiona rezali bi žile od jada zato vas molim za malo poštovanja prema onima kojima svakodnevno 120 kamiona dopelja vaše smeće.........da to je vaše smeće .....nije jakuševačko . Inače Jakuševec je u Zagrebu, a ne kod Siska.......

  • marijaterezija2 05.10.2016.

    Smrdi sigurno, sanirati treba, to je sigurno...Smeće negdje treba odlagati i to stoji no naseljavati se kraj smetišta i kukati nekako baš i nejde.

  • barbossa 05.10.2016.

    Jakuševac ne smrdi i "tačka", veli drug Mile i ode sa drugom Lovrićem u novu predizbornu kampanju za lokalne izbore. Nebu išlo Matane ovaj put, čak ni sa Titinom značkicom na reveru i obnavljanjem svih "antifašističkih" spomenika u zemlji i "svetu". A jel' znaš zakaj? Zato Matane jer si ni vrit, ni mimo, kao i svi bivši komunisti i cinkeri KOS-a.

Komentiraj...
Vidi sve komentare