To je to što me zanima!

Boris Lalovac najavio: Imamo i rješenje za eure, a to dogodine

Iako banke prijete tužbom zbog najavljene konverzije kredita u švicarcima, Lalovac tvrdi da Vlada neće odstupiti te da imaju instrumente kojima će se s tim nositi
Vidi originalni članak

Nakon što su vlasnici Zabe, RBA, Sberbanke, Hypa i Erste banke jučer austrijskim medijima poslali priopćenje u kojem ističu da je najavljeni plan konverzije kredita iz CHF u euro u suprotnosti sa zakonima EU te zaprijetili tužbama, iz Vlade su dobili jasnu poruku da nema namjeru odstupiti ni milimetra.

- Ustavno je pravo Vlade zaštititi svoje građane. Nije pametno tužiti najvećeg platišu. Tko to uopće tuži svog najvećeg klijenta?! - ustvrdio je ministar financija Boris Lalovac te dodao da i u tom slučaju, podignu li banke tužbe, Vlada ima instrumente kojima bi se s tim nosila.

Među ostalim, povuklo bi se i pitanje izvora u CHF, koliko su se banke uopće zadužile u toj valuti.

- A imamo rješenje i za eure, za njih imamo drugu priču. Ali to dogodine - rekao je Lalovac i time očito dao predizborno obećanje za rješavanje valutnog rizika kredita vezanih uz euro.

Više čitajte OVDJE.

Idi na 24sata

Komentari 100

  • Jim 11.09.2015.

    Banke su hrvatski isil

  • centarfor 06.09.2015.

    Kakav optimist? On vjeruje da će to napraviti slijedeće godine? Da je rekao na izborima nakon ovih slijedećih, još, još....

  • miciva 05.09.2015.

    Seres Borise..na veliko!! U sijecnju nam dolazi naplata kredita; koji su HDZ eovci digli..tak da niti kune, niti eura necemo imati!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare