To je to što me zanima!

Bosna i Hercegovina ponudila Hrvatskoj koridor kroz Neum

Autocesta za Dubrovnik bi jednim dijelom bila neumska obilaznica, a drugim potpuno zatvoreni koridor. Njime bi se putovalo bez zaustavljanja, bez carine
Vidi originalni članak

Autocesta za Dubrovnik, prema bosanskohercegovačkom prijedlogu, jednim bi dijelom bila neumska obilaznica, a drugim potpuno zatvoreni koridor. Njime bi se putovalo bez zaustavljanja, bez carine, javlja HRT. Pomoćnik ministra infrastrukture i komunikacija BiH Izet Bajrambašić u Dnevniku 3 u četvrtak je rekao kako je takav prijedlog napravljen na međunarodnom pravcu. 

- Pelješki most i dalje ostaje na snazi, ali on nema međunarodni karakter kako ovo što mi Hrvatskoj nudimo - rekao je Bajrambašić. Rekao je i kako Europsku uniju još nisu obavijestili o ovom prijedlogu jer prvo sve žele dogovoriti s Hrvatskom. 

- Uskoro o tome očekujemo razgovor dvaju ministarstava - rekao je Bajrambašić.  


Idi na 24sata

Komentari 153

  • EmikaEmi 24.04.2012.

    pitajte gradjane neuma da li žele da im grad bude podjeljen na dva dijela i to žicom, pitajte gradjane neuma da li žele da smeće iz okolnih hr mjesta bude odlagano u zaledju neuma, ako hr treba poveznica za Dubrovnik pravite brate šta hoćene ali BH teritorij ostavite na miru... pravite most.

  • damirAERO 24.04.2012.

    Ajte molin vas sta sad udarate protiv bosanaca ? Tu se neki kolju oko par kilometara zemlje a vi odma bosanci ovakvi onakvi. Bosanci su nam pola obale napravili, najvrijedniji i najradisniji narod za kojeg znan... daleko su vise propatili u ratu od nas pa ne zugaju i ne kukaju vec samo gledaju naprid i rade i svaka im cast. Svi vi koji ih vrijedjate im trebate skinit kapu jer za razliku od vecine hrvata oni kad rade onda rade i ne precjenjuju se i sta je najbitnije postuju susjede

  • Perjanik 20.04.2012.

    hahahahaha,a sto im nudide koridor bosandzerosi,ma oderite ih bre,sve su to uje!

Komentiraj...
Vidi sve komentare