To je to što me zanima!

Bostonski bombaši napad su planirali izvesti tek 4. srpnja

Braća Carnajev odlučili su se za raniji datum jer su dovršili izradu eksplozivnih naprava ranije od planiranog. Ne zna se jesu li imali određenu metu za 4. srpnja
Vidi originalni članak

Osumnjičeni za bombaški napad u Bostonu, Džohar Carnajev, napad je prvotno planirao provesti 4. srpnja, na američki Dan državnosti, međutim s bratom se odlučio za raniji datum jer su eksplozivne naprave izradili već u vrijeme maratona, izvijestili su istražitelji u četvrtak.

U razgovoru s istražiteljima Džohar je otkrio kako su izradu naprava dovršili prije nego što su mislili pa su odlučili i prije djelovati. Ne zna se jesu li imali i određenu metu za 4. srpnja,  a za maraton su se odlučili nakon što su primijetili da su u tijeku pripreme za utrku, dok su tražili odgovarajuće mjesto napada, piše USA Today.

Inače, Boston je 4. srpnja na Dan nezavisnosti domaćin velike proslave koja uključuje i spektakularni vatromet na obalama rijeke Charles. 

Braća Carnajev bombe su napravili u stanu ubijenog Tamerlana u Cambridgeu u Massachusettsu. Istražitelji sada žele doznati o čemu su Tamerlan i njegova supruga razgovarali na telefon nekoliko sati nakon što je FBI objavio fotografije njega i brata kao glavnih sumnjivaca za napad. Malo nakon razgovora on je poginuo u pucnjavi, dok je njegov mlađi brat Džohar (19) teško ozlijeđen. 

Idi na 24sata

Komentari 20

  • bobo11smrad 04.05.2013.

    Možda ne znate, DA JE NJIMA PODMETNUTO. SLIKE A i ovaj 24sata svaki komentar gdje sam stavio link ovih slika mi je obrisan, žalosno!

  • dipsy2010 03.05.2013.

    "Malo nakon razgovora on je poginuo u pucnjavi..." - pa zar nisu prije par dana rekli da ga je brat usmrtio sa autom.....iako su pokazali slike da je uhičen, sa lisicama na rukama i hoda......???!?

  • FilipKramarić 03.05.2013.

    Allahu Akbar.. volim kad amerika gori.

Komentiraj...
Vidi sve komentare