To je to što me zanima!

Bozanić: Kršćani se odriču Boga zbog novca i vlasti

Na svetoj misi na Korčuli kardinal Josip Bozanić prozvao je prevrtljive kršćane i hrvatske žene koje svojim stilom života i djelovanjem negiraju Boga
Vidi originalni članak

Kardinal Josip Bozanić na misi je u srijedu navečer u Blatu na Korčuli oštro prozvao sve prevrtljive kršćane. Sve one koji se zbog novca, moći ili vlasti odriču kršćanskih vrednota nazvao je pijunima.
- Što je toliko vrijedno, što ima tako neodoljiv sjaj da se pojedini lako deklariraju kršćanima, ali kad treba štititi kršćanske vrednote koje su univerzalne, kad treba djelovati iz pravednosti, solidarnosti i ljubavi prema bližnjem opravdavaju se globalnim trendovima, a u kojima eto nažalost ne prolaze kršćanske vrednote - upitao se Bozanić.
Kardinal je istaknuo da mediji šalju sliku žene koja svojim životom i djelovanjem ruši trajne vrijednosti i negira Božju prisutnost.
- Znam da vas, poštovane hrvatske žene, takvo postupanje vrijeđa kao Božju djecu. Iako vas ne promiču mediji, iako ste ignorirane, u vama dostojanstvene i ponosne hrvatske žene, Crkva vidi golemu snagu hrvatskog društva - poručio je Bozanić.
Čelnik hrvatske katoličke crkve je komentirao i Zakon o suzbijanju diskriminacije.
– Danas se Crkvi u Hrvatskoj zamjera što glasno govori da društvo treba biti utemeljeno na istini o čovjeku, oslanjajući se pritom na načelo prava svakog čovjeka na život od začeća do naravne smrti – rekao je Bozanić.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • amex 10.07.2008.

    Gospon Bozanić ja sam već dugo bez posla, jel bi mi vi dali jednu svoju plaću?

  • Marina1983 10.07.2008.

    Gluposti!!! ...pa danas je profitabilno biti svecenik! Dobra placa, skupi auto, par mobitela, krov nad glavom, casne sestre koje te sluze. Super im je u zivotu jer se NE ODRICU Boga, vlasti niti novca!

  • sprinterica 10.07.2008.

    ma gle tko se javlja, otkud ti pravo da bilo što kažeš, živiš na račun vjernika ko kralj a tu lupetaš o glupostima, predlažem da \"bogati\" vjernici koji se po njemu odriču boga ono što iskopaju u kantama za smeće poslije pet sati na tržnicama velikodušno daju bozaniću i njegovoj sviti

Komentiraj...
Vidi sve komentare