To je to što me zanima!

Bozanić zastao i počeo se tresti: 'Bio sam malo uzbuđen'

Na početku govora, Bozanić je na kratko zastao i počeo se tresti. Ubrzo su reagirali službenici iz protokola i otvorili prozore, a kardinalu donijeli vode. Bozanić je kasnije rekao da je bio malo uzbuđen
Vidi originalni članak

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović posljednjeg radnog dana svog mandata je posmrtno odlikovala Franju Kuharića i njegovom nasljedniku, kardinalu Josipu Bozaniću uručila Velered predsjednika Franje Tuđmana s lentom i Danicom.

Na početku govora, Bozanić je na kratko zastao i počeo se tresti. Ubrzo su, piše Dnevnik.hr, reagirali službenici iz protokola i otvorili prozore, a kardinalu donijeli vode. 

Bozanić je po završetku pojasnio da je bio 'malo uzbuđen na početku'. 

Snimku pogledajte OVDJE.

Primivši odlikovanje za Kuharića, kardinal Bozanić rekao je da kao izravni nasljednik kardinala Kuharića u nadbiskupskoj službi u ovome Veleredu čita prepoznavanje i priznanje onoga o čemu u hrvatskome narodu i društvu postoji visoka suglasnost.

TUĐMANOV VELERED Emotivna Kolinda je Bozaniću uručila odlikovanje za Kuharića

- A to je da je kardinal svojom višestrukom zauzetošću za dobro, obranom vrjednota i moralnih načela, promicanjem istine i pravednosti, kao istinski vjernik i pastir, očitovao ljubav prema svome hrvatskom narodu i Domovini, i da je bio iznimno osjetljiv prema svakomu čovjeku, a osobito prema ljudima koji trpe i koji su u potrebi - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • wooly 16.02.2020.

    Digo mu se na Kolindu.

  • Mile Ivančić Peranović 15.02.2020.

    Ovi nevjernici koji nisu ni članovi KC bi htjeli biti biskupi! E to neće ići! Neka osnuju svoju crkvu i neka biskupuju!

  • lokal patriota 15.02.2020.

    Bozaniću, pa nije tvoja lenta nego za Kuharića. Zašto si se tako uzbudio. Bar vi svećenici ste spremni na susret sa političarima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare