To je to što me zanima!

Božić kod Obaminih: Torta od 177 kg i borovi posvuda

Svaka soba u Bijeloj kući ukrašena je prirodnim i recikliranim materijalima. Ukrasi su stizali iz svih dijelova zemlje i predstavljaju njene znamenitosti
Vidi originalni članak

Prva obitelj SAD-a Božić slavi uz reciklirane ukrase, prirodne materijale i tortu od 177 kilograma u obliku Bijele kuće ispred koje je kuhar smjestio i kućnog ljubimca Obaminih napravljenog od marcipana. 'Razmisli, raduj se, obnovi' je tema Božića u Bijeloj kući. Michelle Obama kaže da su temu odabrali jer njena obitelj za blagdane promišlja o svome blagoslovu, veseli se u krugu prijatelja i rodbine te obnavlja predanost ostalim članovima obitelji i ciljevima u koje vjeruju.
- Željela sam nastaviti tradiciju i u Bijeloj kući. Ova godina bila je puna blagoslova za mene i moju obitelj - rekla je prva dama i zahvalila više od 90 dobrovoljaca koji su 3400 sati pomagali ukrasiti Bijelu kuću. U središnjoj prostoriji kuće, u Plavoj sobi, je bor visok 5,5 metara ukrašen LED žaruljicama, zlatnim vrpcama i mašnama. Bijela kuća je poslala lokalnim organizacijama u cijeloj zemlji materijale od kojih su građani izrađivali ukrase, većinom obilježja svojih gradova, te ih vratili Bijeloj kući. Tako predsjednički dom krase Kip slobode, vrh Rushmore, Svemirski centar Kennedy i Lincolnov zoološki vrt. Na vratima Plave sobe postavili su dva golema bora, a slastičari su šest tjedana radili čokoladnu tortu na koju su dodali psa Boa i povrtnjak prve dame. Svaka prostorija je ukrašena, a tijekom blagdana kroz Bijelu kuću će proći oko 50.000 ljudi na 28 zabava.

Idi na 24sata

Komentari 7

  • shorty 03.12.2009.

    meni bi u ovoj kući bilo dosadno i monotono!!! Ni na jednoj slici nisam našla nešto lijepo šta bi me zaintrigiralo!! mislim-ukusi se razlikuju ali....

  • tajnamoja 03.12.2009.

    Stvarno puno poklona iz svih dijelova zemlje...nadam se da će i oni pokloniti štogod naciji, jer nije ni narodu bajno, koliko god se prikazivali.

  • user_38602 03.12.2009.

    par zar nije dovoljan jedan veliki bor i to je to...........a ne ovo na svakom cosku bor...

Komentiraj...
Vidi sve komentare