To je to što me zanima!

Božinović: 'Izbori su realni, a o mjesecu ćemo još razgovarati'

Mislim da ukidanje propusnica nije izgledno prije 11. svibnja. Faze popuštanja mjera idu u tri etape. Ključni parametar je rast ili pad broj oboljelih, izjavio je Davor Božinović
Vidi originalni članak

Ministar unutarnjih poslova i član Stožera civilne zaštite, Davor Božinović, u RTL-u Danas komentirao je ukidanje propusnica, otvaranje crkva te parlamentarne izbore. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

- Mislim da ukidanje propusnica nije izgledno prije 11. svibnja. Faze popuštanja mjera idu u tri etape. Ključni parametar je rast ili pad broj oboljelih - izjavio je Božinović te dodao kako unatoč tome što imamo dobru epidemiološku situaciju trebamo biti pametni i disciplinirani kako bi je i održali. 

Komentirao je crkve koje će svoja vrata otvoriti 4. svibnja. 

DOK SE NE POJAVI LIJEK Markotić: Mjere će biti na snazi još godinu dana, a možda i više

- Znam da je jedan detaljniji draft otišao prema crkvama, što i kako provesti. Ključno će biti održavanje fizičke distance, ovisno o tome koliko je velika crkva. Nema sumnje da će se vjernici držati uputa vrlo disciplinirano - mišljenja je Božinović. 

Objasnio je što misli i o parlamentarnim izborima koji su se trebali održati ove godine. 

POSLALI IH NA DORADU Bujević: Mjere za škole i vrtiće moramo još dobro 'sažvakati'

- Maksimalno sam koncentriran na posao koji radim u Stožeru civilne zaštite, ali načelno mogu reći da je ovo izborna godina i realno je da će biti izbori ove godine, a o mjesecu ćemo razgovarati. Bitno je da mi za sve ove četiri godine imamo političku stabilnost i ona nam je potrebna za razdoblje koje je pred nama - zaključio je. 

Idi na 24sata

Komentari 63

  • 29.04.2020.

    Pa da sad je zgodno organizirati izbore HDZ-u jer oporba sad nema nekakvih opcija . Recimo ne smiju komentirati to što su vladajući narod stjerali u kuće . Zašto pa zato jer se to kosi sa politikom svjetske zdravstvene organizacije. Ispada da su sa ovakvom lažnom pandemijom poentirali HDZ-ovci .Jer je narod svakako glup i nije ništa shvatio kao i proteklih 30 godina. Međutim ako bolje razmislimo o SDP-u kao favoritu i Bernardiću kao onome koji bi zamijenio Plenkovića,iskreno moram reći da to ne vidim kao opciju koja bi nešto popravila u ovoj državi. Bernardiću na čelu piše "nesposoban" i to je Plenković davno pročitao ,zato se i ne brine previše. Realno gledajući HDZ-u je Corona dobro došla da opet postane favorit na sljedećim izborima i to je to,e sad koliko je to dobro za narod i državu o tome će se uvijek moći komentirati.

  • ina67 28.04.2020.

    Kad su u pitanju vjernici pokazalo se da su oni kulturni, paze na distancu, a eto u kazalište valjda bi išli neki koji ne znaju i ne razumiju što je distanca , tamo ljudi zarađuju svoj kruh ali nema veze , ovako to naime prav da Božinović, a danas su čak pokazali zabrinutost da se kazalištima ne bi bilo isplativo raditi, e pa hvala

  • trom 28.04.2020.

    Kako su brzo postali od superheroja do lažova i HDZ- ovaca.

Komentiraj...
Vidi sve komentare