To je to što me zanima!

Božinović: Najavilo nam se 160.000 gostiju. Mi smo jedini u EU koji imamo turizam...

Ministar unutarnjih poslova Božinović rekao je kako trenutačno imamo 65.000 turista te da svi oni dobivaju jasne upute vezane uz COVID. Upute su dobili i svi oni koji se bave turizmom
Vidi originalni članak

Šef nacionalnog stožera Civilne zaštite, ministar Davor Božinović, opisao je kako će sustav funkcionirati preko ljeta, primjerice bude li prevelike gužve na plažama.

- HZJZ je izradio upute i za koncesionare plaža i za turističke djelatnike... Svi naši gosti, danas u Hrvatskoj je više od 65.000 turista, preko našeg sustava ''Enter Croatia'' oko 160.000 ljudi koji su se najavili. Hrvatska u ovom trenutku de facto jedina u EU ima turizam, imamo gužve na granicama. Prvo, svi oni dobivaju jasna upozorenja na graničnim prijelazima. Što se tiče lokalnih sredina, ove službe se ne zovu slučajno žurne službe. One su uvijek spremne reagirati - rekao je Božinović za RTL.

Rekao je da svi koji se bave turizmom imaju jasne upute kojih se trebaju držati.

- Siguran sam da je u svima u interesu da ih se pridržavaju u najvećoj mogućoj mjeri i to nam je jamstvo da ćemo ovu sezonu biti uspješni kao što smo bili uspješni posljednja tri mjeseca - zaključio je ministar.

 

Idi na 24sata

Komentari 29

  • 10.06.2020.

    Sjećam se izbora poslije rata kada su SDP-ovci umislili da se mogu ponašati kao HDZ, i izgubili su izbore. Samo mi nije jasno zašto se HDZ ne kažnjava isto? Zbog te euforije kojom nas HDZ guši godinama, nam i je ovako, iz razloga dvostrukih mjerila.

  • 10.06.2020.

    Pa da vi ste uvijek kontra, ne bih se s time hvalio.

  • rektalni_alpinista 10.06.2020.

    Božo lažove

Komentiraj...
Vidi sve komentare