To je to što me zanima!

Božinović o glasanju u Saboru: Ovaj test opozicija nije prošla, bojkotirali su demokraciju

Upitan je li se netko razotkrio po ovom pitanju, ministar je odgovorio: “Pa naravno da se razotkrio.”
Vidi originalni članak

Ministar Davor Božinović je komentirao činjenicu što jučer u Saboru nije izglasano sudjelovanje Hrvatske u međunarodnoj vojnoj misiji Europske unije za pomoć Ukrajini EUMAM, prenosi N1.

- To je prije svega neuspjeh onih koji nisu glasali za tu odluku jer se na toj odluci testira gdje je Hrvatska, je li na strani demokracije ili je na strani onih koji nisu zadovoljni s činjenicom da je Europa pokazala visoku razinu jedinstva u ovoj agresiji Rusije na Ukrajini. Tu se puno toga testiralo. Mislim da je ovo test koji naša opozicija nije prošla. Nažalost, to nije dobra stvar za Hrvatsku - rekao je Božinović za N1.

O ODLUCI SABORA Mario Banožić: Doista vjerujem da su na oporbu u Saboru utjecali Moskva i Vladimir Putin

Neki će se takvoj odluci Hrvatske radovati, smatra ministar.

- Hrvatska nije neutralna, na cijeli niz načina se odredila, uključujući deklaraciju Sabora gdje je osudila rusku agresiju, dala pomoć Ukrajini na razne načine, uključujući tehničku i vojnu pomoć. To je jedan kontinuitet - rekao je Božinović.

- To je jedna od misija kakvih smo imali ne znam ni ja koliko. Ministar je tada rekao nešto što su rekli i njegovi kolege. U tom trenutku su vjerojatno svi ministri tamo rekli istu stvar jer se radi o nečemu oko čega je Europa postigla jedinstvo. Druga je stvar procedure - rekao je Božinović.

PREMIJERU PALA OBUKA 'Sabor je Plenkoviću opalio šamar, ali ovo neće promijeniti stav Hrvatske prema Ukrajini'

Upitan je li se netko razotkrio po ovom pitanju, ministar je odgovorio: “Pa naravno da se razotkrio.”

- Legitimno je biti protiv, ali onda se mora dati argument. Ovdje se radi o tome na kojim vrijednostima ti definiraš i baziraš svoju politiku - rekao je Božinović.

- Bojkotirali su demokraciju - rekao je ministar.

Idi na 24sata

Komentari 165

  • valmet 19.12.2022.

    da nije ovog rata domet 90% HDZ-ovaca bi bio slaganje vreca na paletu u nekoj tvornici..... Boze sta se izrodilo ovdje dok su ljudi ginuli za slobodu i neovisnost....veleizdajnici prodali sve sto se moze prodat i sada ne pustaju vlast ni sekunde dok zadnja kap krvi se ne iscijedi iz zrtve u ovom slucaju hrvatskog naroda.....

  • habanero 18.12.2022.

    Jjjjjjjj te šef da te jjjjjj  šef ,  sta je po vasem stranackom  demokracija , jednoumlje doce izbori pa ces onda meketat.

  • Anemični2 18.12.2022.

    Tako to izgleda kad 'profesor opštenarodne odbrane i društvene samozaštite' laprda o demokraciji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare