To je to što me zanima!

Peveci će dobiti 800.000 kn od tvrtke za čiju propast im sude

Na račune Višnje i Zdravka Peveca te njihovih sinova sjest će 800.000 kuna zaostalih plaća i otpremnina. Novac im mora uplatiti posrnulo poduzeće Pevec
Vidi originalni članak

Prema pravomoćnoj optužnici Višnja i Zdravko Pevec nezakonitim su poslovanjem oštetili svoju bivšu tvrtku za 3,8 milijuna kuna, a državni proračun za 10 milijuna kuna. Upravo će na njihove račune i račune njihovih sinova uskoro sjesti 800.000 kuna zaostalih plaća i otpremnina. Novac im mora uplatiti posrnulo poduzeće Pevec. Stečajni upravitelji bjelovarskog i zagrebačkog Peveca Mira Ilinčić i Darko Šket prihvatili su potraživanja i Pevecima će novac sjedati na račune u četiri rate, svaka tri mjeseca.

Supružnici su prijavili 331.000, a sinovi 175.000 kuna. Osim njih neisplaćene plaće i otpremnine potražilo je još 1100 bivših radnika. Isplatit će im 24 milijuna kuna, piše Jutarnji

Idi na 24sata

Komentari 31

  • tehniks 16.12.2011.

    Tu neke stvari u čitavoj priči nisu normalne.Peveci su navodno oštetili SVOJU tvrtku za 3,8 milijuna,a državni proračun za 10 milijuna kuna,dok je istovremeno NJIHOV hotel Pevec na dražbi prodan za 22,5 milijuna kuna.Koliko znam hotel Pevec nikako nije jedina nekretnina u vlasništvu tvrtke Pevec,što znači da samo nekretnine tvrtke Pevec višestruko nadmašuju navodni minus od ukupno 13,8 milijuna kuna. Kome je bilo u interesu uništiti tu tvrtku i poslati je u stečaj?Svaka takva tvrtka se ponekad nađe u takvim dubiozama,pa opet zbog toga nitko ne ide u zatvor niti se tvrtka šalje u stečaj,jer po tom obrascu bi trebalo poslati u stečaj i pozatvarati uprave oko 80% od tvrtki u RH.Šta je sa onim tvrtkama koje ne plaćaju plaće niti uplaćuju doprinose na plaće državi,jer u tim slučajevima je (i) državni proračun direktno oštećen za milijunske iznose,pa opet nitko i ne pomišlja te tvrtke slati u stečaj niti im uprave trpati u zatvor a BAŠ BI TU TREBALI ODMAH!!!!!

  • Žec 06.12.2011.

    Trebalo bi im dati još i više: Zdravko nije naućen za NIŠTA raditi kao njegovi bivši radnici, Višnja izgubila DOBAR GLAS a djeca nisu sposobna za samostalan život pa moraju od nećeg živjeti.

  • fijuman 18.11.2011.

    Ja sam za neka im se isplate sva potraživanja sukladno zakonskim propsima i potpisanim ugovorima, ali isto tako država odnosno sudstvo treba Pevece maksimalno kazniti i novčano oderati za svu materijalnu i nematrijalnu štetu, duševne boli, neisplate plaća i svega drugoga uz maksimalno propisane zakonske kamate i davanja državi za nanijetu materijalnu štetu.

Komentiraj...
Vidi sve komentare