To je to što me zanima!

Bračnom paru koji je ukrao milijune podvalili dokaze?

Hrvatski Bonnie&Clyde: Par se žalio Europskom sudu za ljudska prava. Ako ih oslobode u novom postupku mogli bi od države dobiti vrtoglavi iznos
Vidi originalni članak

Europski sud za ljudska prava zaključio je da su supružnicima Meri i Zlatku Lisici iz Bibinja hrvatski sudovi onemogućili pravedno suđenje. Par je 2000. godine zajedno s grupom pljačkaša iz dostavnog vozila tadašnje Dalmatinske banke, naoružan puškama oteo sedam vreća s dva i pol milijuna kuna. Zbog pljačke su u zatvoru proveli po četiri i pol i šest i pol godina. Branitelji bračnog para Lisice doznali su kako je njihov automobil koji se koristio kao dokaz, policija otvarala bez naloga istražnog suca i prisutstva branitelja. Tada su pronašli dio brave Golfa kojim su se koristili pravi pljačkaši. Žalili su se Europskom sudu za ljudska prava, te će zatražiti obnovu postupka. Ako presuda bude oslobađajuća, Lisice bi od države mogli dobiti vrtoglavi iznos. U zadarskoj policiji nisu htjeli komentirati odluku suda u Strasbourgu. Bračni par je na slobodi i živi u Zadru, piše Jutarnji list.

Idi na 24sata

Komentari 5

  • svi_smo_doma 28.02.2010.

    A vidi što su lijepi... i nedužni, naravno...

  • Pici 28.02.2010.

    kakva grimasa...

  • audrey 28.02.2010.

    Evo nam ljudi primjera! Oplackas nesto i se zalis sudu,pa dobijes milijunsku odstetu.....pa ovakve drzave nema ni u crticima!!!!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare