To je to što me zanima!

Bradley Manning: Želim živjeti kao žena, zovite me Chelsea!

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Ja sam Chelsea Manning i žensko sam. Tako sam se osjećao cijelog života i želim što prije započeti hormonsku terapiju, napisao je američki vojnik u svom priopćenju
Vidi originalni članak

Američki vojnik Bradley Manning (25), koji je osuđen na 35 godina zatvora zbog odavanja tajnih dokumenata, izjavio je kako ostatak života želi provesti kao žena. Od sada će se, kaže, zvati Chelsea Manning.

- Ja sam Chelsea Manning i žensko sam - napisao je Manning u priopćenju za NBC-ovu emisiju Today.

- Tako sam se osjećao cijelog života i želim što prije započeti hormonsku terapiju. Nadam se da ćete me u tome podržati. Zamolio bih sve da me od danas oslovljavaju mojim novim imenom (osim u službenim pismima upućenima u zatvor). Radujem se pismima podrške, napisao je. 

Tijekom suđenja, njegova je obrana tvrdila kako su kriza identiteta i činjenica da je homoseksualac utjecali na njegovu odluku o odavanju podataka. Njegovi odvjetnici su objavili sadržaj e-maila u kojem Manning svojim nadređenima objašnjava kako je transrodna osoba koja se vojsci priključila "da bi se toga riješila".

- Stres koji je Manning osjećao bio je samo kontekst onog što se u to vrijeme događalo. To nikako nije isprika ili razlog zašto se odlučio na odavanje podataka. Razlog tome je njegov snažan moralan kompas - rekao je Manningov odvjetnik David Coomes.

>>> Cijelu izjavu Bradleyja Manninga možete pročitati OVDJE

Idi na 24sata

Komentari 41

  • LebronPetrovic 23.08.2013.

    To su mu Tajne Službe američke namjestile ! Ili tako pričaj ili leti glava ! Joj kad čujem ove zatucane komentare ! Na sve načine ga žele diskreditirat i uništit !

  • suzanne 22.08.2013.

    JA se divim ovom covjeku.

  • Torento 22.08.2013.

    Želi napraviti na sebi rupu više kako bi istovremeno "prihvatio" 3 umjesto 2 robijaša.

Komentiraj...
Vidi sve komentare