To je to što me zanima!

Sve na isti datum: 18. 11 se rodio, zarobljen je i oženio se

Hrabrom branitelju Vukovara sve bitno u životu zbilo se na isti datum. Četnici su ga zarobili na njegov rođendan, 18. studenog, istog datuma oženio je ljubav Senku
Vidi originalni članak

Davor Batrac (40) iz Donje Motičine nedaleko od Našica obrani grada heroja pridružio se nedugo nakon što je s osmoricom Hrvata pobjegao iz JNA u kolovozu 1991. godine.

- Bio je to pakao! Vjerovali smo da možemo obraniti grad do dolaska pomoći. No početkom studenog shvatili smo da pojačanje neće pristići - prisjeća se Davor.

Četnici su ga zarobili na njegov rođendan 18. studenog. Odveli su ga u logor u Stajićevo pa u Niš. Tamo su mu sudili za bijeg iz JNA. Dobio je šest godina. Kaznu je trebao služiti u Valjevu, no nakon dva mjeseca odveli su ga u Beograd i ubrzo razmijenili. U ožujku 1993. ponovno se aktivirao. Priključio se III. gardijskoj brigadi.

- Skoro pola godine sam proveo na raznim rehabilitacijama. U ožujku 1993. godine ponovo sam se aktivirao priključivši se III. Gardijskoj brigadi - priča umirovljeni branitelj.

Međutim, uoči Bljeska morao je otići na bolovanje. Nikad se nije vratio u aktivnu vojnu službu. Tada mu je počeo novi pakao - alkohol. Dugo se borio s ovisnošću, a pomiješane alkohol i PTSP nazvao je “atomskom bombom”. Iz pakla ovisnosti izvukli su ga prijatelji fratri.

U međuvremenu se zaljubio u prijateljicu iz osnovne škole, Senku, i odlučio se s njome vjenčati. Jedini uvjet je bio da on odredi datum svadbe. Nije dugo razmišljao. Odabrao je 18. studeni.

O svom životu branitelj će pisati u knjizi. U njoj će opisati svoje ratne dane, ali i pet mjeseci zatočeništva u Stajićevu, Nišu, Valjevu i Beogradu.

- Svećenik Josip Šoštarić, koji je sada na službi u Šarengradu, dugo me nagovarao da zapišem sve što sam proživio. Tvrdio je da sam upravo zbog slučajnosti podudaranja tri ključna nadnevka u mom životu karizmatična osoba, priča Davor Batrac.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • ujo66 14.01.2012.

    mogu zamisliti kako ti je sada gledati hrvatsku drzavu za koju si dao dio sebe i zivote svojih prijatelja , slusati lazi klevete bivsega predsjednika mesica koji svjedoci u optuzbi protiv gotovine, slusati i gledati srbe kako se sepure po vukovaru i provociraju hrvate i na posllljetku nosis lancic i kriz na njemu jer vjerujes da te je samo dragi bog sacuvao svih opasnosti kroz koje si prosao ali si ipak zadrzao zdravi duh i vjeru u boga i vjerujem da ti je tesko gledati ovo sta se u hrvatskoj desava nevjernici vode hrvatsku drzavu . ministri srpskog podrjetla.vlada puna jugonostalgicara. srbi dolaze u hrvatsku glasati iz srbije a hrvati nepozeljni da glasaju u hrvatskoj koji su u dijaspori . noc prije presude gotovini na narodnom radiju cuje se proglas sjepana mesica i ive josipovica koji pozivaju narod da se ne mole bogu za posteno sudjenje gotovini jer kao nece vam bog pomoci da ce haski sud presuditi posteno . cetnicima se dize spomenik u srbu jer svi znamo da su kokarde 1945 zamjenili petokrakom i hvalili se koliko su hrvata ubili. nedopustaju da se procesuiraju zlocinci nad hrvatskom vojskom u drugom svjetskom ratu a sami pricaju kako zlocin ne zastarjeva . i jos mnogo toga tuznoga za sto se nisi borio ali izdrzi na tvojoj sam strani i jos nas mnogo ima uz tebe svako zlo je proslo pa ce i ovo proci koje se je nadvilo nad hrvatskim narodom . s vjerom u boga i Hrvatska Sloga

  • DraganaCerovac 09.12.2011.

    HEROJ, svaka ti cast na ljubavi prema domovini koja te gurala do danasnjeg dana da se izboris protiv sveg lošeg u svom životu i napokon nades srecu i mir, rijetki su ljudi kao sto si ti, BUDI PONOSAN NA SEBE !! jedva cekam knjigu, neka narod zna !

  • RobetDukarić 30.11.2011.

    svaka ćast od branitelja roberta

Komentiraj...
Vidi sve komentare