To je to što me zanima!

Branitelji nastavljaju prosvjed: Ispred ministarstva su 16. dan

Dok jedni spavaju, drugi čuvaju šator. I tijekom dana se mijenjaju. Svaki dan ondje je druga postrojba. Oko podneva za ručak iz donacija stižu variva, grah, mahune..
Vidi originalni članak

Branitelji pred Ministarstvom branitelja prosvjeduju već 16. dan i traže smjene ministra branitelja, te njegove zamjenice i pomoćnika.

Kako piše HRT, ratne kolegice noću ih pokrivaju, a dok jedni spavaju, drugi čuvaju šator. I tijekom dana se mijenjaju. Svaki dan ondje je druga postrojba. Oko podneva za ručak iz donacija stižu variva, grah, mahune. Poslijepodne je roštilj. Uvijek ima i dosta voća, vode, sokova.

Branitelje su u ponedjeljak posjetili umirovljeni general Mladen Markač i sidac Ivan Turudić.  

- Kad se napadnu najslabiji, onda je dužnost svih branitelja, građana i institucija da brane te najslabije i mi smo tu - poručio je Markač, dok je Turudić samo kratko izjavio da je došao pozdraviti svoje suborce iz Virovitičko-podravske županije.

Idi na 24sata

Komentari 27

  • 05.11.2014.

    Nakon 16 dana još uvijek mi nije jasno što žele... Ako je samo smjena ministra i pomoćnika što žele postići s time!? Moj muž je bio branitelj, bio je ranjen, radi - nekada i po 10-12 sati na dan. Na PTSP i ne pomišlja ali ja znam koliko mu je teško bilo nakon ranjavanja i koliko je često skakao iz kreveta usred noći budeći se iz noćnih mora. Koliko je bio šutljiv i nepristupačan, koliko je patio zbog saznanja da je netko pucao u njega s namjerom da ga ubije. Nije nikada pričao o tome do prije 2-3 godine kada je konačno otpustio taj jad iz sebe. Imamo susjeda, isto je bio branitelj, isto je bio ranjen- pod sumnjivim okolnostima (neki pričaju da se sam ranio u nogu zbog nespretnosti- rečeno je u akciji), u mirovini je- miran je i mudro šuti...Ne znam na koji način je ostvario mirovinu, tko mu je pomogao..Ja sam za to da se preispitaju uvjeti odlaska svih u mirovinu - i mirnodopskih i ratnih i invalidskih ... SVIH!!

  • Jim 05.11.2014.

    Frede i Bojane, odite lijepo u gljive i zaboravite gdje je ministarstvo,to bi bilo najbolje,očigledno je da vam ovaj blam teško pada i sad pokušavate istjerat mak na konac ..ali neće ići.

  • danijelar_1 04.11.2014.

    pa kako vas nije sve sram, već danima određene grupe rogobore protiv branitelja. pa gdje ste se to vi ljudi iskazali? DAJTE TIM LJUDIMA KONAČNO ODAJTE POČAST. di ste hrvati?

Komentiraj...
Vidi sve komentare