To je to što me zanima!

Branitelji ne odustaju: 'Ovdje smo i za Božić i Novu godinu'

Branitelji su pred Ministarstvom okitili bor, a posjetili su ih europarlamentarci Andrej Plenković i Dubravka Šuica, ali i djelatnici Ministarstva socijalne politike i mladih
Vidi originalni članak

Branitelji koji prosvjeduju pred Ministarstvom branitelja u Savskoj 66 danas su okitili bor, a posjetili su ih i europarlamentarci Dubravka Šuica i Andrej Plenković. Za vrijeme pauze posjetili su ih i djelatnici Ministarstva socijalne politike i mladih

Marija Stojević je rekla da se nada će se njihovi zahtjevi biti riješeni na način kako oni to traže te da će blagdane provesti sa svojim obiteljima.

- Osjetili smo potrebu da vas podupremo jer se na ovoj hladnoći i zimi borite ispred nas za bolju Hrvatsku. Mi se osjećamo kao taoci vlastite savjesti. Tu smo s vama - rekla je Stojević.

Budući da je Đuro Glogoški bio na tribini u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu, djelatnicima ministarstva zahvalio je njegov zamjenik Marko Radoš.

-U ime branitelja hvala na potpori. Mi ovdje ostajemo za Božić i Novu godinu. Obiđite nas i tada, svi ste dobro došli - rekao je.

Idi na 24sata

Komentari 188

  • St. Jimmy 21.12.2014.

    U šator se zatim ušetala delegacija HDZ-ovih europarlamentaraca. Andrej Plenković, Dubravka Šuica,Ivana Maletić i Davor Stier došli su pružiti im potporu, najaviti donošenje ustavnog zakona o pravima branitelja nakon što preuzmu kormilo vlasti, i pohvaliti se rezolucijom kojom je Europski parlament osudio istupe Vojislava Šešelja. – Zašto niste reagirali kada se donosio Operativni program za područje konkurentnosti i kohezije 2014.-2020.? U njemu se navodi da je u Hrvatskoj bio građanski rat, koriste se termini poput razornog i rušilačkog, ali nigdje se ne spominje Domovinski rat. Program propagira partnerstvo s civilnim društvom, ali nas iz udruga veterana nitko ništa nije pitao. Nismo čuli nikoga iz oporbe da o tome govori. Niste se htjeli buniti, a taj program ćete vi morati provoditi – u dosta oštrom istupu HDZ-ovce je kritizirala Sandra Šućurović, tajnica Zbora gardijskih postrojbi i voditeljica portala Braniteljski.hr. – Na neke smo stvari već upozoravali, i s Europskom komisijom već radimo na tome da se taj program izmijeni. No ako odbijemo ovaj dokument, u pitanje će doći svih sedam milijardi eura – pojasnila je Ivana Maletić, HDZ-ova zastupnica u Europskom parlamentu. – Ako moramo prihvatiti da je u Hrvatskoj bio građanski rat, mi se za te novce nećemo prodati – uzvratila je Sandra Šućurović. Među braniteljima su se zatim čuli komentari da su hrvatski europarlamentarci bili lijeni pročitati 500 stranica teksta na engleskom jeziku, te da se programom, pod odredbom o “ostalim žrtvama ratnih zbivanja”, otvara mogućnost financiranja i pripadnika agresorske vojske.

  • ivič 20.12.2014.

    više vas ne žalim one koji su stvarno teški stradalnici a ostatak lažnjaka može biti tu jer im obitelj će imati pun stol za Božič i Novu godinu dok večina obitelji skromno a neki nikako!

  • mata iz inata 20.12.2014.

    Koja je razlika između branitelja i političara ? Nema je. I jedni i drugi se bore za sebe a ko j*** Hrvatsku i hrvatski narod ( važno da oni imaju )

Komentiraj...
Vidi sve komentare