To je to što me zanima!

Branitelji skupljaju potpise za smjenu Stjepana Mesića

Braniteljske udruge iz Hrvatske od idućeg će tjedna skupljati potpise potrebne za raspisivanje referenduma. Žele smjenu predsjednika Mesića
Vidi originalni članak

U Zadru, a zatim i u drugim hrvatskom gradovima, idućeg tjedna počinje sakupljanje potpisa potrebnih za raspisivanje referenduma o izglasavanju nepovjerenja predsjedniku RH Stjepanu Mesiću i njegovoj smjeni s funkcije predsjednika države. Akciju je pokrenula Koordinacija udruga proizašlih iz Domovinskog rata, koja uz pomoć braniteljskih udruga iz cijele Hrvatske planira prikupljanje potrebnih 300.000 potpisa, piše Slobodna Dalmacija.
- U svojim izjavama o potrebi uklanjanja križeva iz državnih ustanova predsjednik krši odredbe Ustava RH. Tim su odredbama zajamčena prava na vjersku slobodu. Predsjednik Republike odgovoran je za povredu Ustava koju počini u obavljanju svojih dužnosti i mi želimo da snosi odgovornost - kaže dragovoljac Marinko Radas, predsjednik udruge Hrvatski domobran.
U odluci Koordinacije, među ostalim, stoji: "Mi moramo složno istupiti i skupiti potpise za izglasavanje referenduma o nepovjerenju sadašnjem predsjedniku RH i dodijeliti mu nečasni otpust s te časne funkcije, kao poruku svima i za sva vremena da se u hrvatske svetinje ne može dirati."

Idi na 24sata

Komentari 21

  • FAM 22.08.2009.

    znam da cu sad biti veleizdajnik, komunista, ne krscanin, lucifer i sve naj gore, ali....najezim se od samog naslova " BRANITELJI ..." branitelji ovo, branitelji ono...sramota da mi je otac imao zadnju placu 1200 kn sa 48 godina radnog staza u tvornici stolarije i umro je pred samu mirovinu, koja bi mu iznosila 800 kn - SRAMITE SE SMRADOVI JEDNI , vecina vas nije ni vidila bojista, vi niste ni D od DOMOLJUBI.

  • smoker35 21.08.2009.

    radije skupite potpise za otvaranje i javnu objavu registra branitelja

  • mario bb 21.08.2009.

    Mesić je ovom prilikom u potpunom pravu i neznam kako i zašto se crkveni čelnici odmah vampie na takvu odluku, nekršćanski nazivaju mesića psihički neuravnotoženim i sl. Mišljenja sam da upravo ti koji u javnim ustanovama vješaju križeve i bune se protiv odluke predsjednika, pod okriljem tog križa sa dohotkom od 10.000 do 15.000 Kuna, kuju plan kako radničkoj klasi koja sliježe ramenima uzeti iz džepa i zadnju kunu ne mareći pri tom za njihovu djecu i starce koji slijepo vjeruju u taj križ. Pod otkriljem križa, ali i među crkvenim čelnicima kriju se druga lica nametnika, štetočina i pedofila,dok će nas najveći kršćani koji se bune protiv skidanja križa u javnim ustnovama koštat i posljednjih živaca i majčinih suza koji se crvene kad se zadužuju za kupovinu mlijeka i kruha za djecu, a i staraca koji po kantama za smeće traže koricu kruha i gledaju lijevo desno da ih tko nebi primjetio, a ja sam jedan od (ne)sretnika koji je to na svoje oči vidio. križeve na zidove i zgazimo sirotinju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare