To je to što me zanima!

Branitelji su ipak prihvatili Vladino rezanje mirovina

Mi smo rekli da nemamo mandat govoriti u ime branitelja i da smo rezove podržali samo u svoje ime. Što smo drugo mogli, rekao je Đuro Dečak
Vidi originalni članak

Čelnici 40-ak braniteljskih udruga ipak su posustali te su podržali sve rezove koje najavljuje premijerka Jadranka Kosor. U svoje ime pristali su da se 65.000 braniteljskih mirovina reže od 3 do 10 posto, kao što je Vladin prijedlog i za umirovljenike. General Đuro Dečak poručio je da nisu imali drugog izbora s obzirom na to da su ih premijerka Kosor i ministar Šuker upozorili kako je situacija u zemlji "tako kritično loša" i da je za sve bolje da se dogovorimo kako nam MMF ne bi na kraju bio jedino rješenje.
- Uplašen sam situacijom kako je prezentirana, s obzirom na to da postoji opasnost da za rujan neće biti novca za plaće i mirovine. Pristali smo na smanjenje mirovina kako bismo pokušali spasiti što se spasiti može - rekao je Dečak.
Nada se da neće doći u pitanje i ostala prava branitelja te da je smanjenje mirovina samo privremena mjera dok država ne stane na noge. Na rezanje mirovina pristali su dok se milijuni i dalje izdvajaju za projekte udruga.

Idi na 24sata

Komentari 22

  • kristinka1102 21.08.2009.

    svi bi branitelji, i oni pravi i oni tzv., trebali ponovo na reviziju...ima više penzionera branitelja nego što ih je ustvari branilo ovu državu. A i penzije i postotci invaliditeta su podjeljeni onako ko od šale ili preko veze. Neki koji su primili metak u prsa imaju 20% a susjed koji je slomio nogu dok je bio pijan i pao u kanal ima 40%,samo zato što ima bolji i duži jezik za kukanje doktorima.A tek ptsp...da i ne spomilnjem!!!!

  • zekica 21.07.2009.

    oni ima da ćute da nebi krenulo ko je pravi branitelj a ko se folira... stoka

  • sacko 21.07.2009.

    Ajde gosn Đuro, laako teebi pričat, oduvao prašinu s dugmetare a i lovište i drugi biznisi lepo kaplju.Saad vidim da je gosn Đuro osto čovek, uveek sam ja reko i mi cigani smo ljudi, jel tako gosn Đuro?

Komentiraj...
Vidi sve komentare