To je to što me zanima!

Branitelji su po dividende pohrlili na prvi dan isplate

Novac za Božić: Iz Fonda će se isplatiti gotovo 67 milijuna kuna, a novac mogu podići bilo kad. No, već prvi dan su zbog velikih gužvi padali sistemi
Vidi originalni članak

Dobro nam dođe svaka kuna, pogotovo sada prije Božića. Borio sam se gotovo cijeli rat. Dobio sam oko 800 kuna dividende, kao i prošle godine, rekao je branitelj Tomislav Škugor (38), otac dvoje djece.
U srijedu je počela isplata svim braniteljima koji imaju udjele u Fondu hrvatskih branitelja za 2008. pa je i on požurio po svoju u Fininu poslovnicu u Vukovarskoj ulici. Djelatnice kaže kako nije bilo zastoja, ali su cijeli dan primale branitelje. Iako novac mogu podignuti bilo kada, većina ih je otišla prvi dan. U Varaždinu i Osijeku isplate su bile usporene zbog pada sistema. Fond će isplatiti gotovo 67 milijuna kuna.
Svaki branitelj dobit će iznos ovisno o udjelu koji ima u fondu. Za svaki udjel dobit će 21,57 kuna, a najviše je moguće imati 52,96 udjela. Ministar branitelja Tomislav Ivić poručio je braniteljima da udjele ne prodaju jer je Fond stabilan i da mogu računati na rast vrijednosti udjela.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • anka12 24.12.2009.

    346.63 kn moja dividenda,mašala

  • bimba 23.12.2009.

    dari to je OK za ubuduće, ali dividende koje se sad isplaćuju su za 2008 kada smo mi bili dionićari

  • dari 23.12.2009.

    pravo na ispatu dividende imat će oni branitelji koji su zahtjev za prodaju udjela podnijeli nakon 18. listopada, odnosno oni članovi fonda kojima je dan isplate udjela nakon 17. prosinca 2009. Odgovor za @bimba ne mogu dividente (proviziju) imati koji su prodali udjele. To je isto kad bi pravo na kamatu imali udjeličari i novi vlasnici udjela. Logično da dvije strane ne mogu imati kamatu (dividendu).

Komentiraj...
Vidi sve komentare