To je to što me zanima!

Branko Grčić: HDZ je ostavio rupu od gotovo 23 milijarde kn

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić u petak je branio enorman deficit koji Vlada planira za iduću godinu. Poručio je kako više nema prostora za laganje i skrivanje
Vidi originalni članak

Potpredsjednik Vlade Branko Grčić u petak je branio enorman deficit koji Vlada planira za iduću godinu. 

Prema Vladinom izračunu, interventnim mjerama bi se iznos od 17,4 milijarde kuna mogao spustiti na 15,4  milijarde kuna duga. Grčić tvrdi da je svjesno prikazano pravo stanje jer se više nitko ne smije skrivati iza statistike i metoda knjiženja, piše Večernji list.

- Lako bismo mogli srezati deficit za četiri milijarde kuna ako bismo odustali od kapitalnih ulaganja koja se financiraju iz fondova EU - rekao je Grčić.

Objasnio je da će se pravo stanje znati kada Eurostat u listopadu objavi pokazatelje deficita za prethodne godine. Tvrdi kako je pravi deficit proračuna u 2011. nešto manji od 7% BDP-a. To preneseno u kune znači, da im je HDZ-ova Vlada ostavila rupu od 23 milijarde kuna.

Na kraju, Grčić je poručio kako više nema prostora za laganje i skrivanje. 


Idi na 24sata

Komentari 120

  • reley 29.09.2013.

    Najbolji mi je Grčićev komentar: investitori su podbacili. Pa se pitam bili itko normalan uložio negdje gdje ga deru i otimaju, gdje su parafiskalni nameti veći od boli. Pa koji je to bolesnik?

  • user_276326 29.09.2013.

    Dali je moguće da svaka vlast potroši četiri godine za optuživanje predhodne-e sad mene zanima dali ti isti nisu znali kad su sili na vlast šta ih čeka ili se prave mutavi,pa znali su i te kako šta ih čeka znali su i čime raspolažu a ipak su se primili tih funkcija ja nebi nešto radija ako nebi zna,ali ode je bitno da su na vlasti a što će radit i hoće li nešto napravit to nije bitno,ali oni nisu dobili izbore da nešto naprave i da bude bolje.ništa ne razumim,naj lakše je optužit drugoga da nebi bio optužen,pa zato ste tu da to riješite,ako neznate dajte nekome tko zna da nas već jednom izvuče iz te kašete brokava ili nam recite nema nam pomoći da znamo koliko će mo još patiti.

  • fijuman 29.09.2013.

    uh da ne zaboravim pa samo sadašnja sdp vlada je potrošila silne stotine miljune kuna poreznih obveznika na procjene,revizije i mišljenja a pomaka nema, porezi se povećavaju a plaće stoje već više godina. gospode zauzdajte vi i cijene kao što ste i plaće jer ovako se više ne može, biti će po narodski belaja a ona kud koji mili moji.

Komentiraj...
Vidi sve komentare