To je to što me zanima!

Brat i sestra su uletjeli u plamen i sami gasili kuću

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Usprkos velikom strahu, mališani su reagirali vrlo prisebno. Zahvaljujući tomu, uspjeli su spriječiti obiteljsku tragediju. Zato su dobitnici nagrade
Vidi originalni članak

U školi nas zezaju. Kažu da će, ako plane kod njih, zvati nas da im spašavamo kuću, pričaju Karlo (13) i Petra (11) Crneković. Krajem rujna bili su sami kod kuće u Keleminovcu, kraj Sv. Ivana Zeline. Roditelji Ivan (34) i Sanja (33) vraćali su se kući iz susjednog sela gdje su bili u posjetu prijatelju. Brat i sestra su osjetili dim koji je dopirao iz dječje sobe. Petra je otvorila vrata i vatra je suknula prema njoj. Skoro joj je planula kosa. Usprkos velikom strahu, prisebni Karlo rekao joj je da ode po pomoć.
- Petra je odjurila susjedima da zove roditelje i vatrogasce, a ja sam uzeo crijevo s vodom i polijevao vatru dok nisu došli vatrogasci - kaže Karlo. Brza reakcija hrabrih mališana spriječila je da se vatra proširi na cijelu kuću. Izgorjela je dječja soba. Nestali su udžbenici, odjeća i mnogo lijepih uspomena. Požar su prouzročile neispravne instalacije.
- Najviše mi je žao krstovnice te prve lutke s kojom sam se igrala - kaže Petra.
- Karlo i Petra su naši heroji. Tko zna gdje bismo sada bili, da oni nisu toliko hrabri - rekli su ponosni roditelji. Obnovili su sobu mališana, a na požar ih sada podsjećaju jedino spaljene stvari koje drže na dvorištu. Reportažu o Karlu i Petri pogledajte u nedjelju u 18.30 u “Vijestima” na RTL-u.


SVI SU SLOŽNI U OBITELJI
Ivan i Sanja Crneković imaju četvero djece. Uz Karla i Petru, tu su Luka (7) i Lucija (3), koji su u vrijeme požara bili s roditeljima. Svi, osim male Lucije, članovi su mladih vatrogasaca. Ipak, Karlo i Petra sigurni su što će postati kad odrastu. Petra želi biti cvjećarica, a Karlo profesor infomatike.

Idi na 24sata

Komentari 6

  • mamamia2012 04.02.2011.

    gle borovcanin.......msm ovi lešinari saznaju sve.......msm svaka čast svemu....da djeca nisu neki heroji.......jesu......što da su zaspali......-.-

  • neki lik 20.11.2008.

    kako se mala dere na 0:10 sec AAAAAAAAAAAAAA hahahahahahahaa

  • z501 17.11.2008.

    a šta će klošari

Komentiraj...
Vidi sve komentare