To je to što me zanima!

Brat joj pobjegao iz zemlje, ona se kandidira za premijerku

Tajland bi mogao dobiti prvu premijerku u povijesti te zemlje. Yingluck Shinawatra, koja nema iskustva u politici, bit će kandidatkinja na izborima 7. srpnja
Vidi originalni članak

Yingluck Shinawatra (44) kandidirala se za premijerku Tajlanda i u slučaju da pobijedi bila bi prva žena na toj poziciji u povijesti zemlje. Yingluck nema iskustva u radu u politici. Magistrirala je naime politologiju, no radila je za najvećeg mobilnog operatera u Tajlandu. Izbori za premijera su 3. srpnja. 

- Spremna sam boriti se za prava i molim vas da mi date šansu da se dokažem. Molim vas za povjerenje koje ste pokazali i mojem bratu - rekla je Yingluck na jednom od političkih skupova. 

Njezin je brat Thaksin Shinawatra naime bio premijer, a prije pet godina je, nakon vojnog puča morao otići. Bio je optužen za  pronevjeru i korupciju. Taj je milijarder, još od 2006. u stalnom bijegu po inozemstvu, a u odsutnosti je osuđen na dvije godine  zatvora. Tvrdi, kao i njegova sestra, da je riječ o  političkom progonu.

Popis premijerki do 1945. do 2010. pogledajte OVDJE.


Idi na 24sata

Komentari 5

  • Superteška 23.06.2011.

    Dooobra.

  • Gatsby 22.06.2011.

    I ova će ukrast dvije milijarde eura i zbrisati za Crnu Goru.

  • gogonina 22.06.2011.

    Da, mi smo svjetski prvaci u nalazenju mana drigim drzavama a kod nas stanje u k..cu i jos gore nego kod njih. I mi imamo na silu nametnutog premijera bez volje naroda. Treba nam monitoring od EU i na ponasanje "vlade" prema gradjanima.

Komentiraj...
Vidi sve komentare