To je to što me zanima!

Brat paraolimpijke: Moja sestra hoda, to je prevara!

Sve je to laž. Ona nikada nije bila u komi niti je imala prometnu nesreću, kazao nam je Vlado, brat Antonije Balek pa demantirao samog sebe
Vidi originalni članak

Sve je to laž. Ona nikada nije bila u komi niti je imala prometnu nesreću. Kada je prije 2-3 godine došla iz bolnice u kolicima, pitao sam je: "A šta je sad to?". Ona se samo nasmijala. Pola sata kasnije ustala je iz kolica, sjela u autobus i otišla u grad, rekao nam je Vlado Balek (45), brat zlatne paraolimpijke Antonije Balek. Poslije je ipak opovrguno samog sebe. Kazao je kako je čuo od susjeda da Antonija hoda po dvorištu, ali da sam to nikada nije vidio. Može li ona hodati ili ne, nisu nam mogla potvrditi ostala dvojica njezine braće, kao ni njezin trener.
- Ja sam je iz kolica dizao i stavljao u krevet. Ne znam može li hodati ili ne, rekao je njezin trener Ivica Jakeljić. U redakciju nam se javio i njezin susjed koji tvrdi kako ju je u nekoliko navrata vidio kako šeće oko kuće i otvara vrata gostima.

SUSJEDI OPTUŽUJU: U BOLNICI JE BILA ZBOG DROGE
U bolnicama je bila zbog konzumacije sintetičkih droga. Oko kuće šeće normalno, bez kolica, javio nam je čitatelj iz Kaštel Sućurca koji je htio ostati anoniman. Ona laže i izmišlja, dodaje čitatelj, a u njezinim fantazijama podržava je jedino majka. Čak ni otac ni braća ne žele stati uz nju i srame se njezinih laži, zaključio je. Susjedi se također ne mogu sjetiti da je stradala u nekoj nesreći.


SVI PODACI U REGISTRU SU TAJNI
Registar osoba s invaliditetom nije nikad postojao, a počeo ga je tek prije dvije godine raditi Hrvatski zavod za javno zdravstvo. Povod je bila akcija 24sata za status roditelja njegovatelja djece s najtežom invalidnošću. Registar ni sada nije potpuno gotov, a svi do sada uneseni podaci u njemu su tajni. Ukoliko je Antonija Balek i uvedena u registar, HZJZ nema pravo dati podatke o njezinoj dijagnozi.


ZAPISNIK O PROMETNOJ NESREĆI NE POSTOJI
No Antonija će javnosti morati odgovoriti na pitanje kada i gdje je tako teško stradala u, kako tvrdi, tri prometne nesreće. Iz pouzdanih izvora doznajemo da policija nikada nije bila ni na jednom očevidu nesreće u kojoj je stradala naša paraolimpijka. Prema policijskim evidencijama, Antonija Balek nikada nije imala prometnu nezgodu! Nikakva nesreća nije zavedena ni pod tri različita prezimena koja je kroz godine mijenjala. Rodila se kao Ankica Balek, 1991. promijenila je ime i prezime u Antonija Radić (djevojačko prezime njene majke op.a.), od 1993. do 1995. bila je Antonija Ivančić te od 1995. do 1997. Antonija Kujundžić. Iza toga nam se vraća kao Antonija Balek.
- Njezina kategorija invaliditeta nije upitna jer je klasificirana na osnovi liječničkog pregleda međunarodnog tima liječnika - rekao je Mijo Bakić iz Udruga za šport i športsku rekreaciju osoba s invalidnošću grada Splita.
- Pregled traje oko 45 minuta, a sastoji se od utvrđivanja funkcionalnosti mišića ako je npr. riječ o tetraplegiji. Balek po tome ima najteža oštećenja. Rezultatima se ne može manipulirati, rekao je paraolimpijski izbornik Branko Omazić.

BLAMAŽA S POČASTIMA
Nakon povratka iz Pekinga za Antoniju Balek održao se grandiozan doček na zagrebačkom aerodromu. Dva zlata i rekorde nagradili su grad Kaštel s 50.000 kuna, Splitsko-dalmatinska županija s još 50.000 kuna, a od države je dobila još više od 200.000 kuna. Ukupno je na medaljama zaradila više od 600.000 kuna. Osim nagrada poklonili su joj se baš svi članovi Vlade.

Idi na 24sata

Komentari 94

  • user_29555 05.10.2008.

    O TOJ ŽENI BI SE TREBAO SNIMITI FILM JER POZNATI SVJETSKI TAJNI AGENTI DONNI BRASCO I JAMES BOND 007 SU AMATERI ZA NJU.POGOTOVO BRASCO KOJI JE PRIKRIVENI FBI AGENT RAZBIO OBITELJ GAMBINO.DA SE NAPIŠE KNJIGA ONA BI SIGURNO POSTALA BESTSELER!!!!

  • user_29555 05.10.2008.

    DONI BRASKO JE AMATER ZA NJU....

  • Hacker-ri 04.10.2008.

    Bila droga ili prometna ona je INVALID. Treba proci vise od 10 lijecnickih pregleda koje ukljucuju lupanje po zivcima nogu i sve, sto je nemoguce proc ako stvarno nisi invalid (nepokretan). Ona ih je prosla, i zasto sad sumnjat? ovo je samo jedna parada da se malo pise o njoj i to je to

Komentiraj...
Vidi sve komentare