To je to što me zanima!

Bratovoj udruzi Vesna Pusić je dala gotovo 249.000 kuna

Ministrica je dala novac za istraživanje kršenja ljudskih prava u Ukrajini Documenti, kojoj je na 
čelu njezin brat Zoran Pusić. Pusić smatra da nije u sukobu interesa
Vidi originalni članak

Ministarstvo vanjskih poslova dodijelilo je u prosincu 1,8 milijuna podrške za projekte nevladnih udruga.

Među njima je pomoć od gotovo 249.000 kuna Centru za suočavanje s prošlošću - Documenta. Predsjednik upravnog odbora te udruge je ministričin brat, profesor Zoran Pusić, poznati aktivist za ljudska prava.

Novac su dobili za projekt pod nazivom “Izgradnja kapaciteta ukrajinskih organizacija civilnog društva za istraživačko dokumentacijski rad na teškim kršenjima ljudskih prava”.

Kada dužnosnici dodjeljuju javni novac tvrtkama i udrugama kojima su vlasnici ili upravljači članovi njihove rodbine ili oni sami, to je inače sukob interesa koji je zabranjen zakonom. Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa već je izreklo niz kazni za takvo ponašanje. Posljednji put ministru Siniši Vargi jer je dao novac udruzi koju on ne vodi, ali je bio jedan od osnivača prije nego je postao ministar.

Unatoč tomu, Vesna Pusić smatra da nije stavila privatni interes ispred javnog.

- Ministrica apsolutno nije u sukobu interesa jer je odluka donesena na temelju samostalne ocjene povjerenstva s unaprijed određenim kriterijima - odgovorili su iz Ministarstva. Kažu da je proveden natječaj i da je projekte izabralo povjerenstvo iz raznih tijela državne uprave. Odabrali su osam najboljih od 23 pristigla projekta, a nitko se nije žalio, kažu u Ministarstvu.

Potvrdu toga je li Pusić prekršila zakon ili ne, ipak će dati jedno drugo povjerenstvo. Ono za odlučivanje o sukobu interesa.

Idi na 24sata

Komentari 506

  • colonelo 02.03.2015.

    "Ako samo braća, nisu nam kese sestre" - kaže narodna ... hahahahaha naravno to se ne odnosi na sestru i brata pusić ... u ostalom i nemaju dovoljno kesa da bi ova narodna mudrost vrijedila ... strava ...

  • ona_koja_zna 02.03.2015.

    Vesnice, Vesnice.. Reći će da nije htjela, platiti neku smiješnu cifru koju joj odredi Povjerenstvo za sukob interesa i opet učiniti isto, no nadam se da joj se ako ništa drugo prilika više neće pružiti!

  • alfaomega1 02.03.2015.

    Hrvati pa kako možete na ženu koja radi dobro za Hrvatsku i njezine iseljenike odnosno dijasporu. Evo sad je odnesla brdo novaca kak bi pomogla jadnim raseljenim Hrvatima, na žalost nije odnesla svoje novce već naše! Pa onda može pomoć i bratu!

Komentiraj...
Vidi sve komentare