To je to što me zanima!

Brazil: Klaun je sa 1,3 mil. glasova ušao u parlament

Francisco Everardo Oliveir Silva (45) obećao je narodu da neće ništa raditi nego će ih izvještavati o tome što rade ostali političari u parlamentu
Vidi originalni članak

Brazilci su klaunu Franciscu Everardu Oliveiru Silvi (45), poznatijem pod imenom Tiririca, dali više od 1,3 milijuna glasova i izabrali ga u parlament države Sao Paulo. 'Ne može biti gore' bio je njegov predizborni slogan i obećao je da u parlamentu neće raditi ništa osim izvještavati narod o tome kako političari provode vrijeme.
- Što zastupnici rade? Iskreno, ne znam, no glasajte za mene, pa ću vam reći - u promidžbenom spotu govori klaun čije umjetničko ime znači gunđalo. U javnosti se obično pojavljuje s perikom, crvenim nosom i u šarenoj odjeći, no njegova kandidatura nije zafrkancija. Naime, po brazilskom zakonu, 'višak' svojih glasova može prenijeti drugim kandidatima iz koalicije koja, u ovom slučaju, uključuje vladajuću Radničku stranku.

LULINA NASLJEDNIKA IZABRAT ĆE U DRUGOM KRUGU IZBORA
Iako Dilma Rousseff (62) nije uspjela postati brazilska predsjednica već u prvom krugu, analitičari joj predviđaju laku pobjedu 31. listopada. Bivša gerilka Rousseff je u prvom krugu osvojila 46,7 posto glasova među devet predsjedničkih kandidata, a dodatno joj je pogodovalo i to što ju je podržao popularni brazilski predsjednik Luiz Inacio Lula da Silva. Glavni protivnik joj je socijaldemokrat centra Jose Serra (68), bivši guverner i ministar, koji je dobio 32 posto glasova. Iako su joj predviđali pobjedu već u prvom krugu, neki Rousseff, ali i Serri, zamjeraju kako nemaju Lulinu karizmu.
- Glasat ćemo za nju zbog odanosti i prijateljstva s Lulom - rekao je nastavnik Manuel Javen prije glasanja i dodao da se nada da će se Lula opet kandidirati 2014. godine jer mu zakon brani tri uzastopna mandata.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • Kiri 04.10.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

  • joshua 04.10.2010.

    Ovo je samo jos jedna definicija i potvrda sto je u biti politika: obican cirkus ;) Pa, dobru zabavu im zelim!

Komentiraj...
Vidi sve komentare