To je to što me zanima!

Brazilcu iz nosa i sinusa vadili više od stotinu ličinki muhe

Ukupno četiri dana trebalo je liječnicima u Sao Paulu da mu nosnu šupljinu potpuno očiste. Crvi koje je imao u nosu su ličinke koje jedu meso toplokrvnih životinja
Vidi originalni članak

Brazilski liječnici 65-godišnjem muškarcu uklonili su iz nosa više od stotinu ličinki muhe koje su mu izjedale tkivo. Muškarac stanje nije liječio te su mu se ličinke doslovno ukopale sve do sinusa. 

Liječnici su o slučaju izvijestili u New England Journal of Medicine te objavili video snimljen kamerom u njegovoj nosnoj šupljini. 

U kliniku u Sao Paulu došao je dva dana prije nakon što je vidio da mu iz nosa izlaze ličinke. Muškarac je inače HIV pozitivan i ima hepatitis C. Imunitet mu je stoga već bio oslabljen, a nije ni primao antiretrovirusnu terapiju. Prije pet godina imao je i tumor u nosu koji je uklonjen, a nikakve simptome nije imao sve do sada. Tjedan dana oticao mu je cijeli nos, nije osjećao mirise, a imao je i problema s disanjem. 

Ukupno četiri dana trebalo je liječnicima da mu nosnu šupljinu potpuno očiste. Crvi koje je imao u nosu su Cochliomyia hominivorax, poznate kao ličinke koje jedu meso toplokrvnih životinja. 

Nakon čišćenja, liječnici su dva mjeseca pratili pacijentovo stanje i on sada nema simptoma, piše Daily Mail.


Idi na 24sata

Komentari 47

  • sp analiticar 30.03.2015.

    da ih brat bratu prodaje ima kilogram,,,,dobra vecera,,,poprziti na tavi i samo malo vegete dodati,,,mnjam mnjam mnjam mnjam

  • ludivaso25 29.03.2015.

    da je vise vukao na nos u akcijama problem bi bio rijesen

  • Linz 29.03.2015.

    Kakvo je došlo vrijeme, nije dobro biti ni Brazilac !!!

Komentiraj...
Vidi sve komentare