To je to što me zanima!

Brazilske vlasti love odgovorne za pokušaj puča, traže uhićenje Bolsonarova bliskog saveznika

Nakon nedjeljnog kaosa i upada u državne institucije, vlasti su uhitile više od 1500 ljudi, a sada traže i one odgovorne. Izdali su nalog za uhićenje Bolsonarova saveznika, ali i šefa sigurnosti u glavnom gradu
Vidi originalni članak

Brazilske vlasti odlučile su kazniti gomilu koja je pokušala puč u nedjelju te su krenuli u lov na odgovorne i izdali nalog za uhićenje dvoje bivših viših dužnosnika, a jedan od njih je i bliski saveznik bivšeg predsjednika Jaira Bolsonara.

Anderson Torres bio je ministar pravosuđa, a kasnije i šef sigurnosti u glavom gradu. 

BOLOVI U CRIJEVIMA Bolsonaro izašao iz bolnice

Dobio je otkaz nakon nasilja u nedjelju, koje je podsjetilo na pokušaj rušenja vlasti u SAD-u prije dvije godine. 

Njegovi propusti u djelovanju, dok je gomila upala u Kongres, predsjedničku palaču i vrhovni sud, potencijalno su 'kaznena djela' rekao je sudac vrhovnog suda Alexandre Moraes. 

UPALI U KONGRES Razbijanje prosvjeda u Brazilu: Uhićeno oko 1500 prosvjednika

Traže i uhićenje Fabija Augusta, koji je vodio vojnu policiju u Brasiliji te je također dobio otkaz nakon nasilja u nedjelju te je pritvoren, prenosi AFP

Torres je usred kaosa i divljanja u nedjelju bio na odmoru u SAD-u i u utorak je negirao ikakvu upletenost u pokušaj puča te je rekao da će se vratiti i braniti u Brazilu. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • ante-portas 11.01.2023.

    Meni su zanimljivi takvi likovi, oni ce odlezati u zatvoru, vjerojatno i umrijeti tamo, a Bolsonaro uziva na Floridi. Tako su i oni Trumpovi dobili i do 10 godina, a on im nije platio ni odvjetnika.

Komentiraj...
Vidi sve komentare