To je to što me zanima!

Breivik se žalio: Humano sam ubijao, a sad mi ne daju zraka

Požalio se da mu ne daju družiti se s onima koji su nacionalistički nastrojeni, zatim da mu je uprava zatvora odbila platiti udžbenike koje je naručio kako bi se školovao
Vidi originalni članak

Norveški monstrum Andreas Breivik požalio se ruskoj tv postaji REN TV na uvjete koje ima u zatvoru. Pobrojao je čak sedam, navodno, nezakonitih postupaka uprave zatvora prema njemu. 

Požalio se da mu ne daju družiti se s onima koji su nacionalistički nastrojeni, zatim da mu je uprava zatvora odbila platiti udžbenike koje je naručio kako bi se dodatno obrazovao. 

Nezadovoljan je i što mu ne dozvoljavaju osnivanje vlastite stranke. Požalio se da mu se ograničava "pravo na tuširanje, te svježi zrak". Pita se zašto mu još nije sagrađeno novo krilo zatvora.

Bio sam human: Ubijao sam, nisam mučio ljude

- Postupao sam humano, ubijao sam, a nisam mučio ljude. Zato tražim humani odnos prema meni - napisao je Breivik u pismu ruskoj televiziji.

Breivik služi kaznu od 21 godine zatvora zbog pokolja na otoku Utoya 2011. Ubio je 77 ljudi.

Idi na 24sata

Komentari 112

  • user_102927 01.02.2014.

    taj bi u americi davno bio mrtav, presudili bi njemu u zatvoru..!!!

  • mrzovoljni 01.02.2014.

    Ovakvi kao ovaj uživaju pravo humanog postupanja iako je samo njegov vanjski izgled čovjeka. Dati njemu za pravo isto bi bilo što i dati za pravo Mengeleu, Hitleru ili Pol Potu.Jedino pravo koje im se može dati je pravo na pravično suđenje ali ne zbog njega nego zbog obitelji pobijenih i onih kojima bi takvo nešto moglo pasti napamet.

  • 01.02.2014.

    Eto, toliko nehumanoo postupaju s njim da ima priliku u medije iznositi svoje gadosti. Da su njemu dosudili "humano ubojstvo", pitam se bi li tako govorio. Strašno je što čak i ovdje ima onih koji ga podržavaju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare