To je to što me zanima!

Izazvali skandal: U Njemačkoj otvorili trgovinu imena 'Brevik'

Trgovinu je otvorio proizvođač odjeće popularne među njemačkim neonacistima. Ime se samo za jedno slovo razlikuje od prezimena masovnog ubojice Andersa Breivika
Vidi originalni članak

Proizvođač odjeće popularne među njemačkim neonacistima 'Thor Steinar' razljutio je dužnosnike u istočnoj Njemačkoj otvaranjem trgovine koju su nazvali 'Brevik'. Naziv se za samo jedno slovo razlikuje od prezimena norveškog masovnog ubojice Andersa Breivika. 

Brend inače koristi nordijske teme i trgovine imenuje po mjestima u Norveškoj. Tako je i Brevik grad s oko 2700 stanovnika južno od Osla. 

Trgovina 'Brevik' otvorena je u mjestu Chemnitz, a glasnogovornica gradske vijećnice izjavila je da je ime potpuno neprihvatljivo. Vlasti će napraviti sve potrebne korake kako bi se trgovina zatvorila što prije, javlja BBC

Breivik, na čije prezime podsjeća naziv trgovine, u srpnju prošle godine je aktiviranjem bombe i pucanjem ubio 77 ljudi, a kasnije je proglašen neubrojivim. 

Hanka Kliese, članica parlamenta u pokrajini Saska rekla je da se radi o skandaloznom davanju imena koje pokazuje novu razinu agresije i desničarskog ekstremizma Thor Steinara. 

Proizvođač je ranije prisiljen na zatvaranje trgovina u Hamburgu, Magdeburgu i Leipzigu.


Idi na 24sata

Komentari 42

  • btanusha 08.03.2012.

    BOLESNO

  • zippysnake 07.03.2012.

    Bice borbe opet s naci schweinima, kazem vam ja! I ovdje kod nas , opet ce sluge nacista velicat ustaske gadarije i suradjivat s cetnicima ko u 2. svjetskom ratu! Al na kraju, komunizam ce pobijediti!

  • mimi mala 07.03.2012.

    Tipicno njemacki:digli galamu oko imena trgovine(koje je skroz u redu) a zatvaraju oci nad sve vecim "gadarijama"koje neonacisti rade u istocnom djelu zemlje,tamo jednom strancu nije preporucljivo setati se sam nocu(ali takve stvari se zataskavaju) !

Komentiraj...
Vidi sve komentare