To je to što me zanima!

Zračna luka ostaje zatvorena, napadača optužili za terorizam

Zračna luka Zaventem ugrađuje nove sigurnosne sustave, a u tijeku je i popravak oštećenog dijela aerodroma kako bi se mogao djelomično vratiti u funkciju sljedeći tjedan
Vidi originalni članak

Zračna luka Zaventem u Bruxellesu neće se otvoriti prije utorka jer je u tijeku ugradnja novih sigurnosnih sustava i popravak dijela za odlaske koji je uništen u bombaškom napadu, objavili su čelnici zračne luke u subotu.

Belgijski tužitelji objavili su u subotu kako su podigli optužnicu protiv jednog od uhićenih napadača te ga terete za kaznena djela terorizma.

Iz zračne luke dodaju kako su u tijeku pripreme da djelomično nastave s putničkim letovima te se ugrađuju nove sigurnosne mjere i na drugim belgijskim aerodromima. Nisu pojasnili kakve su točno to nove sigurnosne mjere, ali AFP prenosi kako je nakon napada bilo mnoštvo kritika oko labavog osiguranja. 

Dvoje bombaša u utorak se raznijelo u zračnoj luci, dok je treći napao metro. U napadima je poginula 31 osoba, a više od 300 je ranjenih. 

Uskrs je inače jedan od najprometnijih vikenda, a nakon napada promet je preusmjeren na regionalne aerodorme te u susjedne zemlje poput Nizozemske ili Njemačke. 
 

Idi na 24sata

Komentari 8

  • Darko2 26.03.2016.

    napadača optužili za terorizam, pa to je stvarno pomak, skoro su mu se vjerojatno ispričali i poklonili mu auto i stan.

  • alo alo 26.03.2016.

    Ovo je veliki udarac za teroriste, veli Vesna Pusić. Ona ima provjerene informacije da sad teroristi nece moci letjeti business klasom. Zatvoren aerodrom, Vesna veli da smo svi sigurni! Ona sve zna!

  • kiko3655 26.03.2016.

    od kad se Brussel ili Bruxelles pise Brisel

Komentiraj...
Vidi sve komentare